Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του Παπαευαγγέλου για το σκάνδαλο με τα POS

Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του Παπαευαγγέλου για το σκάνδαλο με τα POS

Στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου και εταιριών που εμπλέκονται στην υπόθεση, προχώρησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, με αφορμή την υπόθεση των POS και τα κίνητρα, για τη χορήγηση χρυσής Βίζα.

Οι τράπεζες, καλούνται να προσκομίσουν στη δικαιοσύνη, όλες τις κινήσεις των συναλλαγών και τους τραπεζικούς λογαριασμούς από την αρχή του χρόνου και τον πλήρη φάκελο των δραστηριοτήτων του κ. Παπαευαγγέλου.

Την εντολή έδωσε η επικεφαλής της Αρχής αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αννα Ζαϊρη, καθώς εξετάζεται αν γινόταν εν προκειμένω ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου η υπόθεση διερευνάται από τον οικονομικό εισαγγελέα.

Στον φάκελο της υπόθεσης αναφέρεται ότι η προσωπική εταιρία που συνέστησε ο κ. Παπαεταγγέλου, φαίνεται να έχει προβεί σε πωλήσεις αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της χρήσης POS και ενώ στην Κίνα είχαν τεθεί σε ισχύ κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη.

Για την υπόθεση ήδη ξηλώθηκε κορυφαίο στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας που φέρεται να διευκόλυνε τον Παπαευαγγέλου,

Διαβάστε ακόμη: O Παπαευαγγέλου ξεμύτισε! – Δείτε την ανακοίνωση

Διαβάστε ακόμη: Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση με την εμπλοκή του αντιπροέδρου της Jumbo

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter