Δέσμευση Τσίπρα για την κομπίνα της ΔΕΗ: «Όλες οι ευθύνες θα αναζητηθούν σε βάθος»

Δέσμευση Τσίπρα για την κομπίνα της ΔΕΗ: «Όλες οι ευθύνες θα αναζητηθούν σε βάθος»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης Προανακριτικής ή Εξεταστικής Επιτροπής για την κομπραδόρικη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ άφησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περίπτωση που ανατραπεί το πολιτικό σκηνικό, τονίζοντας πως πρόκειται για «πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα».

Αναφερόμενος στην εν κρυπτώ εκχώρηση των μετοχών της ΔΕΗ με οσμή χρηματιστηριακού σκανδάλου, ο κ. Τσίπρας ρώτησε ευθέως τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Ολομέλεια της Βουλής για τους λόγους που οδήγησαν τόσο τον ίδιο όσο και τον πρωθυπουργό να εγκρίνει αυτές τις ενέργειες χωρίς να έχει προηγηθεί η αντίστοιχη ενημέρωση για τους πολίτες: «Δεν το ξέρατε κ. Σκρέκα; Αν το ξέρατε γιατί το κρύψατε; Αφού λέτε ότι θα συμβάλλει στη μείωση του κόστους ενέργειας στους πολίτες, ποιος θα αρνιόταν να εξαγγείλει ένα τέτοιο δώρο;».

Και πρόσθεσε: «Αφελής δεν είστε, ξέρετε πολύ καλά γιατί το κάνετε και για ποιους το κάνετε. Γι΄ αυτό το κρύψατε». Θύμισε δε ότι ενώ όλοι περίμεναν την άνοδο της μετοχής, εκείνη «βυθίστηκε» στα 9 ευρώ. «Την ώρα που μικροεπενδυτές αγόραζαν μετοχές της ΔΕΗ θεωρώντας με την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ ότι θα αυξηθεί η τιμή, κάποιοι άλλοι για ανεξήγητο λόγο ξεφορτωνόντουσαν πακέτα μετοχών μέχρι να ολοκληρωθεί η ΑΜΚ. Δεδομένου ότι για την αύξηση του ΑΜΚ γνώριζε μόνο η διοίκηση, ο πρωθυπουργός κι εσείς κ. Σκρέκα, το ερώτημα είναι πώς συνέβη και απέκτησαν κάποιοι εσωτερική πληροφόρηση και πωλούσαν μετοχές. Αυτά είναι περίεργα πράγματα. Φαντάζομαι ότι οι αρμόδιες αρχές θα δώσουν κάποιες απαντήσεις. Φαντάζομαι…» ανέφερε υπαινικτικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του αναφορικά με τη ΔΕΗ και τον σταθερό προσανατολισμό μείωσης των τιμολογίων, ενώ δεν παρέλειψε να παραθέσει στοιχεία από την αποκάλυψη του Documento σε σχέση με το αμαρτωλό fund που εξαγόρασε το 49% των μετοχών της ΔΕΔΔΗΕ. «Το fund διαχειρίζεται τα χρήματα των ασφαλισμένων στην Αυστραλία και άφησε χρέη 2 δισ. ευρώ στη μεγαλύτερη εταιρία ύδρευσης στην Αγγλία. Αναρωτιέμαι γιατί ένα fund με τέτοιο παρελθόν μπορεί να επενδύσει στον ΔΕΔΔΗΕ με σταθερή απόδοση στο 6% αλλά αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο ΕΦΚΑ» είπε, κρίνοντας πως «αυτός είναι ο ¨καζινοκαπιταλισμός¨ που έχετε στο μυαλό σας».

«Αυτή η ιστορία δεν θα περάσει έτσι»

Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα» την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και συμπλήρωσε πως μένει να αποδειχτεί αν πρόκειται για έγκλημα εκ προμελέτης. «Αυτή η ιστορία δεν θα περάσει έτσι, ούτε θα λήξει με μια υπογραφή. Όλες οι ευθύνες θα αναζητηθούν σε βάθος» δεσμεύτηκε και κατέληξε λέγοντας: «Είστε πλέον μια κυβέρνηση που βλέπει ότι οι μέρες της τελειώνουν και στήνει το μεγάλο παζάρι με τα ασημικά του κράτους. Θα υποστείτε τις συνέπειες των πράξεων σας στην κάλπη από τον ελληνικό λαό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter