Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί της Αγγελικής Φράγκου

Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί της Αγγελικής Φράγκου

Με απόφαση της Δικαιοσύνης δεσμεύονται οι λογαριασμοί και οι θυρίδες της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου, καθώς και της εταιρείας συμφερόντων της, IRF European Finance Investments με έδρα τις Βερμούδες και Amandeus.

Πρόκειται για μια απόφαση που δικαιώνει τα όσα είχε αποκαλύψει το HotDoc και το Documento αναφορικά με την παροχή δανείου από την τράπεζα Marfin προς τη συγκεκριμένη εταιρεία προκειμένου αυτή να αγοράσει μετοχές του ομίλου MIG και MPB, στον οποίο άνηκε η τράπεζα που ενέκρινε και χορήγησε το δάνειο. Η διερευνώμενη υπόθεση αφορά δάνειο ύψους 178 εκατομμυρίων ευρώ και σχετίζεται με τη χρονική περίοδο από το 2006 και μετά. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη εταιρεία ιδρύθηκε το 2005 στις Βερμούδες.

Η επίμαχη απόφαση οφείλεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documento στην έρευνα που διενεργείται από την κ. Σίδερη και βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης αναφορικά με την έγκριση και χορήγηση χρηματοδότησης από την τράπεζα Marfin –πλέον έχει περάσει στον έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς- προς την εταιρεία IRF European Finance Investments υπό όρους που δύνανται να θεωρηθούν επισφαλείς λόγω ανεπαρκών εγγυήσεων.

Πρόκειται για μια υπόθεση για την οποία οι εισαγγελείς είχαν ασκήσει δίωξη στον Βγενόπουλο για απιστία και στη Φράγκου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ηθική αυτουργία στο αδίκημα της απιστίας. Σημειωτέων ότι η δίωξη αφορά μόνο τα δάνεια που χορηγήθηκαν από τη Λαϊκή Τράπεζα στην IRF, την εταιρία της Αγγελικής Φράγκου στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος ο Βγενόπουλος, ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέταση του συνόλου των δανείων της τράπεζας σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις και σχετιζόμενους με τον Βγενόπουλο επιχειρηματίες, όπως έχει αποκαλύψει το Hot Doc.

Το δάνειο, σύμφωνα με τα στοιχεία των εισαγγελέων είχε χορηγηθεί για να αγοραστούν από την IRF μετοχές του ομίλου MIG και ΜPB, στον οποίο ανήκε η τράπεζα που ενέκρινε και χορήγησε το δάνειο. Οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ότι η τράπεζα δεν εξασφαλίστηκε από την συγκεκριμένη πίστωση και σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν η IRF δεν έχει αποπληρώσει το δάνειο.

Πηγές που πρόσκεινται στην ηγεσία της Τράπεζας Πειραιώς διευκρίνισαν στο Documentonews.gr ότι έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ της Τράπεζας και της πλοιοκτήτριας για εξόφληση του επίμαχου δανείου. Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας η κ. Φράγκου φέρεται να έχει καταβάλει στην Τράπεζα Πειραιώς ποσό άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ ενώ έχει παράσχει και εγγυήσεις κάλυψης του δανείου.

Διαβάστε ακόμη: Πρόστιμο 185 εκατ. ευρώ στους κληρονόμους Βγενόπουλου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter