Δέσμια των τραπεζιτών η κυβέρνηση: Ο Τσιάρας τους παρέχει ασυλία με πρόσχημα τους δανειολήπτες

Δέσμια των τραπεζιτών η κυβέρνηση: Ο Τσιάρας τους παρέχει ασυλία με πρόσχημα τους δανειολήπτες

Ο Κ. Τσιάρας παραδέχτηκε εμμέσως ότι η κυβέρνηση είναι έρμαιο των τραπεζιτών. Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την άρση της αυτεπάγγελτης δίωξης εναντίον των τραπεζικών στελεχών, ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι σε αντίθετη περίπτωση οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς και δεν θα κουρέψουν δάνεια.

Σε μία αποκαλυπτική τοποθέτηση προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά την πρώτη συζήτηση της εκ νέου αναθεώρησης των Κωδίκων. Χρησιμοποιώντας προσχηματικά την προστασία των δανειοληπτών αποπειράθηκε να αποκρύψει την προστασία που θεσμοθετείται υπέρ των τραπεζικών στελεχών, οι οποίοι σε αντίθετη περίπτωση -κατά τα λεγόμενά του- δεν θα κουρέψουν «κόκκινα» δάνεια και θα ανάψουν το πράσινο φως στους πλειστηριασμούς.

«Μάλιστα… Θα ευνοηθούν οι τραπεζίτες…» είπε με ειρωνικό ύφος ο κ. Τσιάρας και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης που άσκησαν κριτική στη συγκεκριμένη διάταξη: «Τους Έλληνες πολίτες τους έχετε βάλει σε αυτήν την εξίσωση; Έχετε σκεφτεί αν με αυτή τη ρύθμιση καταφέρνουν οι τραπεζίτες να διαγράψουν δάνεια, να διαχειριστούν ¨κόκκινα¨ δάνεια, να μην χάσουν άνθρωποι το σπίτι τους; Αυτό μπαίνει στη δική σας εξίσωση;».

Τόνισε δε ότι υπάρχει «εξέλιξη που έχει να κάνει με την ίδια την οικονομία και με το γεγονός ότι πλέον εδώ που βρισκόμαστε με περισσότερα από 80 δις ¨κόκκινα¨ δάνεια πρέπει να υπάρξουν κάποιες αποφάσεις και πρέπει να μην επικρέμεται η δαμόκλειος σπάθη της ποινικοποίησης της όποιας απόφασης του τραπεζικού συστήματος».

Μετά την προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών και την προσχηματική πρόταξη του συμφέροντος των δανειοληπτών, ο κ. Τσιάρας παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ερωτηματικά και ζητήματα ως προς την εν λόγω διάταξη για τα τραπεζικά στελέχη. Ωστόσο, προειδοποίησε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι θα χρειαστεί να δικαιολογηθούν στην κοινή γνώμη επειδή θα κρατήσουν μία υποκριτική στάση που «υποτάσσεται στη μικροπολιτική». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter