Δέσποινα Κουτσούμπα: Η Μόντυ Πάιθον αστυνομία μας – αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι, θα γελάγαμε μέχρι δακρύων με δαύτους!

Δέσποινα Κουτσούμπα: Η Μόντυ Πάιθον αστυνομία μας – αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι, θα γελάγαμε μέχρι δακρύων με δαύτους!
Η Δέσποινα Κουτσούμπα

Τη στάση της Αστυνομίας και την κωμικοτραγική μεθόδευση που κατέληξε στο ένταλμα σύλληψης του Κώστα Βαξεβάνη, στηλιτεύει με ανάρτηση της, η Δέσποινα Κουτσούμπα, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής εκλεγμένη με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Στην ανάρτηση της στο Facebook, σημειώνει τα εξής:

Την Τρίτη δημοσιεύεται πρωτοσέλιδο στην ΕφΣυν καταγγελία του Άρη Παπαζαχαριουδάκη, από την αναρχική συλλογικότητα Μασόβσκα, ο οποίος συνελήφθη την επομένη των γεγονότων στη Νέα Σμύρνη. Ο Άρης έχει ξανακαταγγείλει απαγωγή από τη ΓΑΔΑ πριν περίπου 2 μήνες, είναι σαφές ότι είναι στοχοποιημένος και η ίδια η ΓΑΔΑ λεει ότι παρακολουθεί το τηλέφωνό του, μαζί κι ενός άλλου συλληφθέντος. Ο Άρης περιγράφει στην ΕφΣυν -και πιο αναλυτικά σε συνέντευξη στο thepressproject και στο omniatv-, τα βασανιστήρια που υπέστη στη ΓΑΔΑ επί 2 μέρες. (Είναι προφανές ότι έχει αποδείξεις για όσα λέει, αλλά δεν θέλει να βγει να “κλαφτεί” γιατί δε γουστάρει -και καλά κάνει. Θέλει να καταγγείλει πρωτίστως πολιτικά αυτό που του συνέβη, δείχνοντας και στους μπάτσους ότι δεν τους φοβάται, παρά τα όσα τράβηξαν στα χέρια του. Και μπράβο του).

Μετά αρχίσουν τα ευτράπελα. Αυθημερόν εκδίδει ανακοίνωση η ΓΑΔΑ για να διαψεύσει το πρωτοσέλιδο της ΕφΣυν, λέγοντας ότι ουδέποτε βασανίστηκε στη ΓΑΔΑ ο Δημήτρης (!!) Παπαζαχαριουδάκης (Μόντυ Πάιθον1): έγραψαν λάθος όνομα για τύπο που 1. έχουν συλλάβει δύο φορές, 2. του παρακολουθούν το κινητό, 3. το πλήρες όνομά του ήταν στο δημοσίευμα που ήθελαν να διαψεύσουν. Ντάξει, χοντρό…).

Βεβαίως αυτή ΔΕΝ είναι η ορθή διαδικασία, γιατί είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να διερευνήσουν την επώνυμη καταγγελία (ακόμη και για να αθωώσουν τους μπάτσους, πρέπει να προηγηθεί διερεύνηση) κι όχι να εκδίδουν δελτία Τύπου, οπότε την επόμενη ακριβώς μέρα, το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΓΑΔΑ ξεκινά έρευνα και καλεί τον Άρη για να δώσει κατάθεση…

Την επομένη, 22 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ, με τις ονοματάρες τους, στέλνουν εξώδικο στην ΕφΣυν και το Documento γιατί τους λοιδωρεί το δημοσίευμα. Μόντυ Πάιθον 2: ο Άρης δεν γνώριζε τα ονόματα των βασανιστών του, ούτε στα δημοσιεύματα υπήρχαν ονόματα μπάτσων. Πάνε λοιπόν οι 22 και λένε “μας προσβάλλετε, εμείς κάναμε τη δουλειά μας” -κι έτσι δίνουν τον εαυτό τους μόνοι τους! Ο Άρης είχε καταγγείλει ότι τον έδερναν διαδοχικά πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι, ενώ φορούσε κουκούλα. Ε έρχονται οι 22 και αποδεικνύουν πως όσα λέει ο Άρης είναι αληθινά! 22 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ για μία “ουμανιστική” κράτηση; Ντάξει, το τερματίσατε. (Μέχρι και η ΓΑΔΑ αναγκάζεται να βγάλει διαρροή για να πει ότι δεν εκφράζεται από το εξώδικο)Κι όμως, όχι, δεν το τερμάτισαν! Έχει και συνέχεια, Μόντυ Πάιθον 3:

Το Documento δημοσιεύσει το εξώδικο, το οποίο όπως όλα τα εξώδικα, έχει στις πρώτες σελίδες τα ονόματα αυτών που το στέλνουν. Τα εξώδικα που στέλνονται στις εφημερίδες, όπως ΟΛΟΙ γνωρίζουμε (εκτός από τους 22 μπάτσους της ΓΑΔΑ, προφανώς) στέλνονται για να δημοσιευτούν. Δεν τους το είπε ο δικηγόρος τους; Το Documento δημοσιεύει το εξώδικο, και τότε οι 22 μπάτσοι βλέπουν τα ονόματά τους φόρα παρτίδα και… συνειδητοποιούν τη μαλακία που έκαναν (όταν δημοσιεύετε τα ονόματα συλληφθέντων πριν καν την απαγγελία κατηγοριών, είναι καλά πουλάκια μου; Τώρα χαλαστήκατε; Μήπως φοβηθήκατε; Να σας ενημερώσω για κάτι που θα σας τσούξει: ο Άρης ήταν μόνος του στα χέρια σας και δεν φοβήθηκε. Εσείς μόλις βγείτε από τη ΓΑΔΑ και βρεθείτε ένας ένας, κλάνετε πατάτες. Ώρα είναι να καταλάβετε πόσο αχρεία ανθρωπάκια είστε!).

Και τότε κάνουν το βήμα Μόντυ Παιθον 4: κάνουν μήνυση στο Documento για “δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων”! Θα έλεγα ότι οι άνθρωποι είναι άσχετοι και επικίνδυνοι (που είναι) αλλά το πρόβλημα είναι ότι, όπως καταγγέλλει ο Κ. Βαξεβάνης, τον ψάχνει η αστυνομία για το… αδίκημα που διέπραξε. Πολύ άμεσα αντανακλαστικά η Εισαγγελία βλέπω για κάτι που ΔΕΝ είναι αδίκημα! Αντανακλαστικά που δεν δείχνει ούτε η Εισαγγελία ούτε η αστυνομία όταν ο Κυρανάκης ή ο Μπογδάνος στοχοποιούν ανθρώπους (οι οποίοι μετά δέχονται σωρεία απειλών από δεξιοταλιμπάν ή χριστιανοταλιμπάν, όπως στην περίπτωση της διδάσκουσας του ΕΚΠΑ), κάτι που ΕΙΝΑΙ αδίκημα.

Θα ήταν υπέροχο να βλέπαμε την αστυνομία ως κωμωδία, και θα τους άξιζε, μόνο που πρόκειται για αστείους, άχρηστους, επικίνδυνους τύπους, οι οποίοι έχουν εξουσία. Και έχοντας εξουσία, κακοποιούν ανθρώπους (τον Άρη, την Έφη, ακόμη και τα ανήλικα που συνέλαβαν στη Ν. Σμύρνη, κι όποιον άλλον πέσει στα χέρια τους), με την ανοχή και τη στήριξη τόσο των άμεσων προϊσταμένων τους (ΓΑΔΑ) όσο και του πολιτικού προϊστάμενού τους (Μ. Χρυσοχοΐδη) και όλης της κυβέρνησης! Κι αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ.

ΩΣ ΕΔΩ! ΔΕ ΣΑΣ ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, αγαπητό Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, έχετε 22 ονόματα αστυνομικών υπόπτων για την τέλεση βασανισμών. Φαντάζομαι θα τους καλέσετε έναν έναν ε; Αυτοβούλως έδωσαν τα ονοματάκια τους…

ΥΣ. Εντωμεταξύ αυτό εδώ «η μήνυση αφορά παραβίαση προσωπικών δεδομένων και κατατέθηκε στη διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος». Είναι πρωτοφανές, γιατί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 1. δε μπορεί να εκδώσει ένταλμα, το ένταλμα το εκδίδει ο εισαγγελέας, 2. ακόμη και για απειλές κατά της ζωής ΠΟΤΕ δεν έχει εκδώσει ένταλμα σε μια μέρα, εξ όσων γνωρίζω!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter