Deutsche Telekom, COSMOTE και Ericsson αξιοποιούν νέες συχνότητες για το 5G

Deutsche Telekom, COSMOTE και Ericsson αξιοποιούν νέες συχνότητες για το 5G

Λύση στην ανάγκη για αυξανόμενη χωρητικότητα για την ανάπτυξη των υπηρεσιών 5G φιλοδοξεί να δώσει η συνεργασία των εταιρειών Deutsche Telekom, COSMOTE και Ericsson για χρήση της ζώνης συχνοτήτων W (W-Band, 92GHz-114GHz) ως φάσμα οπισθόζευξης (backhaul) για την τεχνολογία 5G.

Οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της τεχνολογίας 5G για χωρητικότητα, αφορούν και το δίκτυο μετάδοσης. Τα δίκτυα κινητής έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν υψηλότερες συχνότητες (π.χ. 26GHz και 28GHz) για να προσφέρουν περισσότερη χωρητικότητα στην πρόσβαση, δηλ. στους σταθμούς βάσης.

Κάτι αντίστοιχο διερευνάται και για τα δίκτυα μετάδοσης όπου δοκιμάστηκε η χρήση υψηλότερων συχνοτήτων με μεγαλύτερο εύρος φάσματος, ώστε να υποστηρίξουν ακόμα μεγαλύτερες χωρητικότητες. Σήμερα, τα ασύρματα δίκτυα backhaul χρησιμοποιούν συχνότητες από 4GHz έως 80GHz για την κάλυψη των απαιτήσεων μετάδοσης της τεχνολογίας 5G.

Η διαθεσιμότητα του φάσματος είναι καίριας σημασίας για αξιόπιστη και ευρύτερη ανάπτυξη του 5G, καθώς διασφαλίζει ότι τα οφέλη του 5G θα είναι διαθέσιμα σε περισσότερα άτομα. Οι περιπτώσεις εφαρμογής (use cases) που καθίστανται δυνατές με τη χρήση της τεχνολογίας 5G αναμένεται όχι μόνο να βελτιώσουν τις ευρυζωνικές υπηρεσίες κινητών επικοινωνιών για τους καταναλωτές, αλλά και να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις τεχνολογίες αυτοματισμού σε διάφορους κλάδους όπως η υγειονομική περίθαλψη, η μεταποίηση και η βιομηχανία παραγωγής, η δημόσια ασφάλεια και οι μεταφορές.

Η Ericsson, η Deutsche Telekom και η COSMOTE έχουν μακρά, κοινή ιστορία στην καινοτομία σε ό,τι αφορά τα δίκτυα κινητών επικοινωνιών και τα ασύρματα δίκτυα backhaul για την εξυπηρέτηση τεχνολογιών 3G, 4G και 5G. Η Ericsson πραγματοποιεί έρευνα επάνω στην τεχνολογία των ραδιοσυστημάτων υψηλής χωρητικότητας πάνω από τη ζώνη των 70/80GHz για περισσότερο από μια δεκαετία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter