Deutsche Welle: 120.000 πρόσφυγες έτοιμοι προς μετακίνηση στην Ελλάδα

Deutsche Welle: 120.000 πρόσφυγες έτοιμοι προς μετακίνηση στην Ελλάδα

Η DW αναφέρει σε ρεπορτάζ της ότι η κατάσταση στα τουρκικά παράλια και τα σύνορα με την Ελλάδα είναι ανεξέλεγκτη, τονίζοντας ότι 120.000 πρόσφυγες βρίσκονται σε διαδικασία μετακίνησης προς την Ελλάδα. Έκτακτη σύσκεψη 

Το ρεπορτάζ της Deutsche Welle αναφέρει: «Το μεσημέρι οι Πούτιν και Ερντογάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία όπου αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα νέες κύκλος διαπραγματεύσεων με το ρωσικό κλιμάκιο στην Άγκυρα. Η συνάντηση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στην Άγκυρα.

Η Τουρκία ζητά τη συνδρομή της διεθνούς κοινότητας για μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στο Ιντλίμπ και πιέζει με το προσφυγικό δηλώνοντας ότι δεν μπορεί πλέον να φιλοξενήσει περισσότερους πρόσφυγες. Πλέον τα τουρκικά παράλια και τα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα είναι ανεξέλεγκτα μέχρι νεωτέρας. 120.000 πρόσφυγες βρίσκονται ήδη κοντά στα παράλιες για να μετακινηθούν προς την Ελλάδα.

Αυτή η βραδιά καθώς και το Σαββατοκύριακο θα είναι κρίσιμα για την επόμενη μέρα τόσο στην ρήξη Άγκυρας – Μόσχας, όσο και στο προσφυγικό».

Πηγή: Deutsche Welle

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter