Deutsche Welle: Πολίτες εναντίον της «μαφίας της ομπρέλας»

Deutsche Welle: Πολίτες εναντίον της «μαφίας της ομπρέλας»

Στις συνέπειες του «υπερτουρισμού» και την αντίδραση των ντόπιων από τη Μαγιόρκα και την Ιταλία μέχρι την Ελλάδα αναφέρεται ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα merkur.de εστιάζοντας στην περίπτωση της Πάρου και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων στην παραλία Σάντα Μαρία.

Ζητούν «πίσω την παραλία» και αυτοαποκαλούνται «Κίνημα πολιτών Πάρου για ελεύθερες παραλίες». Στη Σάντα Μαρία οι τιμές ανά ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες ξεπερνούν τα 60 ευρώ ενώ «στο τμήμα VIP» αγγίζουν ακόμη τα 120 ευρώ. «Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου χώρος ανάμεσα στις ξαπλώστρες και την παραλία για τους λουόμενους που θέλουν να ξαπλώσουν με δικές του πετσέτες, δεδομένου ότι οι παραλίες στην Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα δημόσιοι χώροι», σημειώνει το ρεπορτάζ, το οποίο αναφέρεται και στη «διακήρυξη του κινήματος για την προστασία των παραλιών» η οποία διεκδικεί το «δικαίωμα στον δημόσιο χώρο και στην απόλαυση των παραλιών» οι οποίες «κατακλύζονται από άπληστους, κοινωνικά ανεύθυνους επιχειρηματίες».

Το ρεπορτάζ σημειώνει μάλιστα ότι οι ντόπιοι κάνουν εδώ και καιρό λόγο για «μαφία της ομπρέλας» στις παραλίες, ενώ για το θέμα έχει επιληφθεί ήδη ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έδωσε εντολή στην αστυνομία να αυξήσει τις περιπολίες σε πολυσύχναστες παραλίες. «Στο μεταξύ το κίνημα εξαπλώνεται στη Ρόδο, τη Σέριφο, τα Χανιά, ακόμη και την Χαλκιδική».

Πηγή: Deutsche welle

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter