Δεξιό παρακράτος εναντίον Podemos

Δεξιό παρακράτος εναντίον Podemos

Από τον Ιανουάριο του 2016 τα «σκάνδαλα» για τους ανερχόμενους Podemos άρχισαν να πέφτουν σαν το χαλάζι. Το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν «στήριξε οικονομικά τον Πάμπλο Ιγκλέσιας» έγραψε ο δεξιός ειδησεογραφικός ιστότοπος OkDiario. Ο Νικολάς Μαδούρο από τη Βενεζουέλα, σε συνεργασία με τους συνήθεις ύποπτους της κόκκινης Κούβας, «κατέθεσαν μυστικά πακτωλό χρημάτων για τα μαύρα ταμεία των Podemos μέσω της EuroPacific Bank στις νήσους Γρεναδίνες στην Καραϊβική».

Kαι αποσπάσματα εσωκομματικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας –κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της κυβέρνησης του τότε υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι– είδαν το φως της δημοσιότητας, αποτέλεσμα μυστηριώδους κλοπής ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου που ανήκε σε στέλεχος των Podemos.

Η στιγμή δεν ήταν τυχαία. Τον Δεκέμβριο του 2015 οι Podemos είχαν βγει ενισχυμένοι από τις βουλευτικές εκλογές. Το ισπανικό παρακράτος αποφάσισε την ηθική τους εξόντωση. Πλαστά έγγραφα, χαφιέδες ντόπιοι και εισαγωγής, πρόθυμοι μιντιάρχες, τόνοι λάσπης κι ένας οχετός ψευδών ειδήσεων κυριάρχησαν στο πολιτικό σκηνικό.

Σήμερα, η ισπανική Δικαιοσύνη ερευνά τη σκοτεινή δράση της λεγόμενης «Πατριωτικής Ταξιαρχίας», ομάδας επίορκων αστυνομικών την οποία συγκρότησε η κυβέρνηση Ραχόι με μυστική εντολή του υπουργού Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ.

Τα νήματα της παρακρατικής αστυνομικής ομάδας κινούσε ο απόστρατος αστυνομικός διευθυντής Χοσέ Μανουέλ Βιγιαρέχο, από τον οποίο πήρε και το όνομά του το «σκάνδαλο Βιγιαρέχο».

Προ ημερών, στο τελευταίο επεισόδιο του σκανδάλου, δικαστήριο της Ισπανίας δέχτηκε ως αυθεντικό έγγραφο διά του οποίου η κυβέρνηση Ραχόι παραχωρεί στον Κάρλος Αλβέρτο Αρίας, πολίτη Βενεζουέλας, άδεια παραμονής στην Ισπανία για ένα έτος, αρχής γενομένης από την 11η Απριλίου 2016. Ο Αρίας έχει καταθέσει ενόρκως ότι εργάστηκε ως «πληροφοριοδότης» της ισπανικής αστυνομίας συμμετέχοντας στη χάλκευση «αποκαλύψεων» με στόχο τη σπίλωση του Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Αντικείμενο της εκστρατείας λάσπης της «Πατριωτικής Ταξιαρχίας» ήταν και άλλοι αντίπαλοι της ισπανικής Δεξιάς, όπως οι αποσχιστές εθνικιστές της Καταλονίας.

Αστυνομικός για βρόμικες δουλειές

Το πιο δύσοσμο «λουλούδι» της «Πατριωτικής Ταξιαρχίας» είναι ο 67χρονος πρώην αστυνομικός διευθυντής Χοσέ Μανουέλ Βιγιαρέχο, ο οποίος σήμερα βρίσκεται προφυλακισμένος και περιμένει να δικαστεί για συμμετοχή σε σκάνδαλα τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά. Ο Βιγιαρέχο συντόνισε (και) την εκστρατεία λάσπης κατά των Podemos, ενώ παράλληλα κατηγορείται για διαφθορά, για βιομηχανική κατασκοπεία, για ξέπλυμα χρήματος, για τηλεφωνικές υποκλοπές, για παράνομη συλλογή πληροφοριών και για κατασκευή πλαστών εγγράφων. Τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια είχε στήσει κυκλώματα άντλησης ή/και κατασκευής πληροφοριών τις οποίες μετά χρυσοπουλούσε σε ιδιώτες. Στο πελατολόγιό του περιλαμβάνονταν και μέλη οικογένειας Ισπανών κροίσων που έστησαν δικαστικό πόλεμο για τη νομή της περιουσίας τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter