Δεύτερη μέρα «βουτιάς» για το χρηματιστήριο – Την ανιούσα παίρνει το 10ετές ομόλογο

Δεύτερη μέρα «βουτιάς» για το χρηματιστήριο – Την ανιούσα παίρνει το 10ετές ομόλογο

Aκόμα δεν έχει ορκιστεί η νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση και το χρηματιστήριο δέχεται πιέσεις για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση. Παρά το γεγονός ότι τη νέα κυβέρνηση αποτελούν τεχνοκράτες, οι επενδυτές, τουλάχιστον, όπως φαίνεται το ξεκίνημα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο την Τρίτη έχουν άλλη άποψη.

Ο γενικός δείκτης πηγαίνει με την όπισθεν, επιστρέφοντας στις 870 μονάδες και με τις συναλλαγές να εντείνονται, αγγίζοντας τα 20 εκατ. ευρώ στις δύο πρώτες ώρες των συναλλαγών.

Η μετοχή που βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο πάντως, είναι του ΟΠΑΠ μετά την προαιρετική δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών του ΟΠΑΠ που υπέβαλε η SAZKA GROUP, συμφερόντων του Τσέχου επιχειρηματία και επενδυτή Karel Komarek. Το προσφερόμενο τίμημα για τις μετοχές που δεν κατέχει ο προτείνων ανέρχεται σε 9,12 ευρώ που, όπως προβλέπεται, αποτελεί το μέσο όρο της τιμής του τελευταίου εξαμήνου. Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή του ΟΠΑΠ στη χθεσινή συνεδρίαση τελούσε υπό αναστολή στη διαπραγμάτευσή της, ενώ σήμερα άνοιξε στο -4,58%, για να περιορίσει λίγο αργότερα στο -3,38%.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανεκόπη το σερί πτώσης του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, καθώς σήμερα παίρνει την ανιούσα στο 2,15%.

Σημειωτέον, ότι χθες το eurogroup ήταν ρητό και κατηγορηματικό προς τη νέα κυβέρνηση ότι θα πρέπει να μείνει άτεγκτος ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter