Δεύτερη επιστολή με σφαίρα στην οικογένεια του Ισραηλινού πρωθυπουργού

Δεύτερη επιστολή με σφαίρα στην οικογένεια του Ισραηλινού πρωθυπουργού

Για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα η οικογένεια του ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ γίνεται αποδέκτης απειλητικής επιστολής από άγνωστο αποστολέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ισραηλινής εφημερίδας The Jerusalem Post στόχος είναι ο 17χρονος γιος του Μπένετ, Γιόνι.

Η πρώτη επιστολή κατά της οικογένειας του Μπένετ εστάλη την Τρίτη, με τον φάκελο να περιλαμβάνει πραγματική σφαίρα. Έκτοτε, οι ισραηλινές αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του και διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες και για τα δύο περιστατικά.

Ο ακροδεξιός Μπένετ, ο οποίος ηγείται του εθνικιστικού κόμματος Yamina και έχει τεθεί επικεφαλής του κυβερνητικού συνασπισμού που περιλαμβάνει από κόμματα από το πολιτικό φάσμα της σοσιαλδημοκρατίας έως και της ακροδεξιάς και συγκροτήθηκε στη βάση της αποπομπής του πανίσχυρου προκατόχου του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έχει δεχθεί έντονη κριτική από Ισραηλινούς σκληροπυρηνικούς που τον κατηγορούν ότι εγκατέλειψε την ιδεολογία του.

Οι απειλές κατά της οικογένειας του Μπένετ έρχονται σε μια περίοδο όξυνσης των εντάσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, που περιλαμβάνει θανατηφόρες παλαιστινιακές επιθέσεις, ισραηλινές στρατιωτικές επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών αστυνομικών στον ευαίσθητο ιερό τόπο της Ιερουσαλήμ.

Πηγή: The Jerusalem Post, AFP

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter