Δεύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στο Αίγιο και πρεμιέρα για νέο φεστιβάλ στην Ανάφη

Δεύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στο Αίγιο και πρεμιέρα για νέο φεστιβάλ στην Ανάφη
Πηγή: pelop.gr

Έρχεται σε λίγες μέρες το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου ενώ στις αρχές του Ιουλίου γίνονται τα αποκαλυπτήρια το  Πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο νησί της Ανάφης.

Την Κυριακή 18 Ιουνίου θα γίνει η τελετή έναρξης του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος». Το φεστιβάλ επιστρέφει με τη δεύτερη εκδοχή του στον κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου από τις 18 έως τις 24 Ιουνίου. Η παραλιακή ζώνη του Αιγίου, ένας από τους χώρους δημιουργίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου θα φωτιστεί και φέτος από δημιουργίες νέων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 στον κήπο του Πολύκεντρου Συνεδριακού Κέντρου με ελεύθερη είσοδο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση του φεστιβάλ και συναυλία με τη Nalyssa Green.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: https://www.aigiofilmfestival.gr/programme-2023/

Επίσης, το νησί της Ανάφης φιλοξενεί το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου γνωστό ως AnafIFF (Anafi International Film Festival) που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 11 Ιουλίου, προσκαλώντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Το AnafIFF αποτελεί μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να φέρει κοντά τους λάτρεις του κινηματογράφου, παρέχοντάς τους μια ευκαιρία να ανακαλύψουν τη μαγευτική ομορφιά της Ανάφης και να απολαύσουν μέσα σε έξι μέρες, μοναδικές ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως είδους. Από την αφηγηματική φαντασία των fiction ταινιών, μέχρι τη δύναμη των documentaries, την κινηματογραφική τέχνη των animations και την πειραματική προσέγγιση νέων ταινιών, το φεστιβάλ μέσα από πέντε διαφορετικά προγράμματα προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για κάθε θεατή. Οι προβολές θα συνοδεύονται από θεματικά πάρτι και εκδηλώσεις networking, workshops, masterclasses και έκθεση φωτογραφίας, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια ευκαιρία να εμβαθύνουν στην τέχνη του κινηματογράφου και να επεκτείνουν τις γνώσεις τους. Αυτήν την περίοδο μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, το ανοιχτό κάλεσμα για το κινηματογραφικό εργαστήρι «Creative workshop development for essay film – Από την Στεριά στην Θάλασσα, από μέσα προς τα έξω», μία κοινή δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και του ΑnafiFF

Το σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί με την καθοδήγηση του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου (επικεφαλής Διεθνούς Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας), απευθύνεται σε σπουδαστές που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν μια κινηματογραφική ιδέα σε μορφή essay film, και προσφέρεται δωρεάν με την στήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Tαινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Ενημέρωση για το AnafIFF στα κοινωνικά δίκτυα θα βρείτε εδώ:

Facebook: https://www.facebook.com/anafifilmfestival

Website: https://www.anafifilmfestival.com

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter