Δεύτερο κρούσμα Covid-19 στο κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού

Δεύτερο κρούσμα Covid-19 στο κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού

Μερικές ώρες μετά τη γνωστοποίηση του πρώτου κι ενώ η υπουργός ζήτησε να προσέλθουν όλοι στην υπηρεσία τους!

Στην αρχαία Ολυμπία προσπαθούσε να καθησυχάσει τους αρχαιοφύλακες για τον νέο κορονοϊό η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη –σε εκείνο το αλήστου μνήμης τουρ του κρουαζιερόπλοιου στα ελληνικά λιμάνια–, στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου την πέτυχε.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της Covid-19 στο κτίριο της Μπουμπουλίνας 20 έγινε γνωστό χθες, Τετάρτη 9/9, το μεσημέρι. Είχε μολυνθεί εργαζόμενη που υπηρετεί στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και δόθηκε εντολή για εκκένωση του κτιρίου. Οι υπάλληλοι ωστόσο ενημερώθηκαν αργά το απόγευμα με ηλεκτρονικά μηνύματα ή/και τηλεφωνικά(!) να επανέλθουν την επομένη, σήμερα Πέμπτη δηλαδή, κανονικά στην εργασία τους! Όπως ακριβώς είχε πράξει η υπουργός σε εκείνο το ταξίδι της στην αρχαία Ολυμπία για να πείσει τους υπαλλήλους να μην κάνουν απεργία και να υποδεχτούν τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου.

Σήμερα το μεσημέρι όμως έγινε γνωστό ότι υπάρχει και δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο κτίριο, προκαλώντας έτι περαιτέρω ανησυχία στους υπαλλήλους.

Τελικά τι βάζει πάνω απ’ όλα η Λίνα Μενδώνη; Τη δημόσια υγεία ή τη με κάθε τίμημα λειτουργία των υπηρεσιών; Κι αυτό επειδή στην προ ημερών περίπτωση κρούσματος Covid-19 στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης, αυτό έμεινε κλειστό επί 48 ώρες. Άραγε, εύλογα αναρωτιούνται οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, έχει γίνει απολύμανση; Θα μπουν σε καραντίνα ή θα ελεγχθούν με τεστ οι εργαζόμενοι στο υπουργείο;

Σχετική ανακοίνωση είχε εκδώσει ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ – Περισσότερα ΕΔΩ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter