Δεύτερο μεταγωγικό C-27 κατευθύνεται στο Τζιμπουτί για να παραλάβει Έλληνες του Σουδάν

Δεύτερο μεταγωγικό C-27 κατευθύνεται στο Τζιμπουτί για να παραλάβει Έλληνες του Σουδάν

Δεύτερο μεταφορικό αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε την Τρίτη από το αεροδρόμιο του Ασουάν στην Αίγυπτο με προορισμό το Τζιμπουτί για την παραλαβή Ελλήνων που έχουν μεταφερθεί εκεί από το εμπόλεμο Σουδάν. Στη συνέχεια το αεροσκάφος θα κατευθυνθεί στην Άκαμπα της Ιορδανίας, όπου νωρίς το πρωί, με τη βοήθεια Ολλανδών, μεταφέρθηκαν 7 ακόμη Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους.

Το πρωί της Τρίτης το πρώτο C-27 προσγειώθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης μεταφέροντας 17 άτομα (13 Έλληνες και 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων) τα οποία εξήλθαν με ασφάλεια από το Σουδάν ύστερα από επιχειρήσεις απεγκλωβισμού τους.

Νέα σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών θα πραγματοποιηθεί το βράδυ και στο επίκεντρο θα βρεθούν οι σχεδιαζόμενες ενέργειες για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων από το Σουδάν.

Από σήμερα ισχύει κατάπαυση του πυρός 72 ωρών, που συνήφθη μεταξύ των εμπολέμων στο Σουδάν, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών, έπειτα από 10 ημέρες μαχών, με τις ίδιες πηγές να εκφράζουν την αισιοδοξία ότι η εκεχειρία θα διατηρηθεί. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με ανώτερες διπλωματικές πηγές, 43 πολίτες ελληνικού ενδιαφέροντος έχουν απεγκλωβιστεί από το Χαρτούμ.

Παραμένουν ακόμη 17 Κύπριοι πολίτες που στόχος είναι να απεγκλωβιστούν είτε από την Ελλάδα είτε από τη Μεγάλη Βρετανία.

Έλληνες διπλωμάτες βρίσκονται στην Άκαμπα, στο Τζιμπουτί, στο Ασουάν και στο Κάιρο, προκειμένου να υποδεχτούν τους πολίτες που καταφέρνουν να απεγκλωβιστούν και να τους παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια. Εξετάζεται αν χρειαστεί και είναι εφικτό να μεταβεί διπλωμάτης και στο Χαρτούμ, σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε επίσης:

Προσγειώθηκε στο Τζιμπουτί το ελληνικό μεταγωγικό C-27 για να παραλάβει τους Έλληνες από το Σουδάν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter