#DF19 – Βασίλης Καρδάσης: Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με το διαφορετικό (Video)

#DF19 – Βασίλης Καρδάσης: Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με το διαφορετικό (Video)

Στην ημερίδα του Documento με θέμα: «Ευρώπη, Σκοτεινή Ήπειρος Ξανά. Φασισμός – Ρατσισμός. Ό,τι «ξεχνάμε» το ξαναζούμε» μίλησε και ο ιστορικός Βασίλης Καρδάσης.

Ο Β. Καρδάσης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στη διάρκεια του 20ου αιώνα τα θύματα του φασισμού είναι άμαχοι. Γιατί η Ευρώπη ξεχνάει; Ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας της μετανάστευσης και θα χαρακτηριστεί από τις μετακινήσεις. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με το διαφορετικό. Σήμερα η κατανομή του πλούτου είναι πιο άνιση από ποτέ. Η πληροφορία από το διαδίκτυο είναι βασικός παράγοντας της μαζικής μετακίνησης. Η Ευρώπη εγκατέλειψε τις επιλογές πρόνοιας και ήρθε να δυσκολέψει τη ζωή των πολιτών. Η πολιτική είναι σκληρή για το εισόδημα και για τον εργαζόμενο και ως εκ τούτου δυσκόλεψε και την έλευση του ξένου.»

Επίσης επεσήμανε ότι: «Εκεί που τσίμπησε κόσμο η ακροδεξιά ήταν στα λαϊκά στρώματα. Δεν είναι τυχαίο ότι η μεγαλύτερη οργάνωση της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στη Νίκαια. Ξεχνάμε γιατί τα βιβλία μας χαρακτηρίζονται από τις σφαγές, τους ήρωες, την εθνική υπερηφάνεια».

Ο κ. Καρδάσης κλείνοντας την ομιλία του τόνισε πως: «Το φάρμακο θα ήταν ένας λόγος αντιρατσιστικός. Σήμερα υπάρχει μια κοινωνία που παίρνει ακατέργαστη την είδηση από τα ΜΜΕ. Η προβολή του γεγονός παίζει σημαντικό γεγονός στη διαμόρφωση γνώμης. Οι ανθρωπιστικές επιστήμες βρίσκονται στο περιθώριο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter