#DF19: Μηταφίδης: Αστραπιαία τα αντανακλαστικά του Documento (Video)

#DF19: Μηταφίδης: Αστραπιαία τα αντανακλαστικά του Documento (Video)

Παρέμβαση στην ημερίδα του Documento με θέμα Ευρώπη, Σκοτεινή Ήπειρος Ξανά. Φασισμός – Ρατσισμός. Ό,τι «ξεχνάμε» το ξαναζούμε πραγματοποίησε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

O ομιλητής χαιρέτισε την ημερίδα και αναφέρθηκε στα αστραπιαία αντανακλαστικά της εφημερίδας Documento που αφιέρωσε αρκετές σελίδες στην υπόθεση του δωσίλογου φρούραρχου Αθανάσιου Χρυσοχόου με χαρακτηριστικό τίτλο «η αποκατάσταση του δωσιλογισμού».

Επίσης, τόνισε ότι το μακεδονικό ζήτημα υπήρξε η μήτρα παρακρατικών και φασιστικών οργανώσεων. «Όποιος καίει βιβλία θα κάψει αργότερα και ανθρώπους», πρόσθεσε και εξήγησε ότι η Θεσσαλονίκη ήταν η πρώτη πόλη με αντιστασιακή δράση κατά των δυνάμεων της κατοχής.

Έκλεισε, την ομιλία του λέγοντας ότι ο νεοφιλελευθερισμός συνδυάστηκε με τον νεοσυντηρητισμό και ότι όπως είχε πει και ο Μπρεχτ οποιαδήποτε αναφορά στον φασισμό χωρίς αναφορά στον καπιταλισμό δεν έχει νόημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter