#DF19 – O Ζόρντι Σολέ μιλάει για την ανεπάρκεια της Ευρώπης στην άνοδο του φασισμού (Video)

#DF19 – O Ζόρντι Σολέ μιλάει για την ανεπάρκεια της Ευρώπης στην άνοδο του φασισμού (Video)

Την αναμφισβήτητη άνοδο του φασισμού και του ρατσισμού σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως και την άφιξη ακροδεξιών κομμάτων στους δημόσιους φορείς, που πρέπει να συνασπίσει όλους τους Ευρωπαίους δημοκράτες, επεσήμανε στην ημερίδα του Documento o Ζόρντι Σολέ, ευρωβουλευτής στην πολιτική ομάδα Πράσινοι/Ελεύθερη Ευρωπαϊκή Συμμαχία.

Όπως τόνισε, η αναμφισβήτητη άνοδος του φασισμού και του ρατσισμού σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως και η άφιξη ακροδεξιών κομμάτων στους δημόσιους φορείς, πρέπει να συνασπίσει όλους τους Ευρωπαίους δημοκράτες.

Αναλυτικότερα, ο Ζόρντι Σολέ επεσήμανε στην ημερίδα του Documento για τον φασισμό και τον ρατσισμό: “Ευρώπη, Σκοτεινή Ήπειρος Ξανά” ότι:

«Τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη έχει δει την αύξηση μεροληπτικών και αυταρχικών συμπεριφορών από ανελεύθερα καθεστώτα τα οποία σε συνδυασμό με την άνοδο μισαλλόδοξων ιδεολογιών που εξαπλώνονται σε όλες τις χώρες, ζωντανεύουν το φάντασμα του παρελθόντος.

Μπροστά σε αυτήν την ανησυχητική κατάσταση και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ξεκάθαρα αποδειχθεί ανεπαρκής.

Οι ενέργειες της ΕΕ είναι ελλιπείς όσον αφορά την προστασία αυτών των θεμελιωδών αξιών, όπως έχει ήδη αποδειχθεί στις περιπτώσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.

Ενίοτε, όταν η ΕΕ αναλαμβάνει δράση το κάνει με λάθος τρόπο, όπως φάνηκε στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόκληση για όσους πιστεύουν στις δημοκρατικές και ευρωπαϊκές αξίες είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Ως δημοκράτες και ευρωπαϊστές πρέπει να δείξουμε την πλήρη αποστροφή μας στην ακροδεξιά ρητορική μίσους και να αγωνιστούμε για να προστατέψουμε την ΕΕ, η οποία είναι πιο ευάλωτη από ποτέ.

Αν και είμαι επικριτικός απέναντι στη στάση της ΕΕ στην οικονομική και την προσφυγική κρίση πιστεύω ότι μια καλύτερη Ευρώπη, πιο ανεκτική, πιο δίκαιη και πιο δημοκρατική είναι εφικτή.

Οι προσεχείς ευρωεκλογές θα αποτελέσουν οπωσδήποτε κρίσιμη καμπή. Η επόμενη σύνθεση του Κοινοβουλίου θα είναι καθοριστική για το μέλλον της Ευρώπης.

Είναι στο χέρι των Ευρωπαίων πολιτών να αποφασίσουν αν θέλουμε να αγωνιστούμε κατά των φασιστικών κινημάτων ή αν προτιμάμε να τα δούμε να ισχυροποιούνται μέσα στους δικούς μας θεσμούς.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter