Δηκτική απάντηση Καμμένου σε Μητσοτάκη για τα Σκόπια – Του θύμισε το σύνθημα “Αλήτη προδότη Σαμαρά” (Video)

Δηκτική απάντηση Καμμένου σε Μητσοτάκη για τα Σκόπια – Του θύμισε το σύνθημα “Αλήτη προδότη Σαμαρά” (Video)

Σκληρή απάντηση έδωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος στις έντονες αντιδράσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Σκοπιανό που μιλούσε για διγλωσσία στην κυβέρνηση αναφορικά με την ονομασία. Μάλιστα, ο κ. Καμένος, μιλησε για “υπαρξιακά της ΝΔ” και υπενθύμισε το σύνθημα “αλήτη προδότη Σαμαρά”.

«Για πρώτη φορά ακούω ότι οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΥΠΕΞ είναι σχέδια νόμου. Ουδέποτε έχω ψηφίσει διότι ουδέποτε ήλθε για ψηφοφορία κάτι τέτοιο. Δεν έχω ψηφίσει κ. Μητσοτάκη ποτέ αλλαγή της θέσεως αυτής που είπατε το 2008. Διαβάζατε μια ανακοίνωση του εκπροσώποου του ΥΠΕΞ, δεν είναι νόμος», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κύριε Μητσοτάκη, πρόβλημα υπαρξιακό πρέπει να έχετε εσείς γιατί όταν έριξε την κυβέρνησή σας ο Αντώνης Σαμαράς σειόταν τότε το στάδιο και φωνάζαν “αλήτη προδότη Σαμαρά”. Εμείς θα τα βρούμε και ο υπουργός Εξωτερικών θα διαπραγματευθεί και η κυβέρνηση αυτή θα βγει πάλι νικητής όπως βγήκε στο Κυπριακό. Εμείς ούτε διαφωνίες είχαμε τύπου Ανάν που η αδελφή σας έλεγε άλλα και ο Καραμανλής άλλα, ούτε στο βέτο για το ΝΑΤΟ που ο Καραμανλής έλεγε άλλα και η αδελφή σας ήθελε να παραδώσει τη μισή Ελλάδα. Να είστε σίγουροι ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα τα βρει μια χαρά», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Τι είπε για την Ντόρα και το σχέδιο Ανάν

Υποστηρικτής του Σχεδίου Ανάν ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, σε αντίθεση με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας όσα είπε για το θέμα της Κύπρου ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά την επίσημη θέση για το όνομα της ΠΓΔΜ, ο κ. Καμμένος είπε ότι η μόνη απόφαση που υπάρχει, σε επίπεδο εθνικής θέσης, είναι αυτή του συμβουλίου αρχηγών κομμάτων, υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το συμβούλιο αρχηγών κομμάτων αποφάσισε ομόφωνα, εκτός του ΚΚΕ, τη μη χρήση του όρου Μακεδονία.

Απευθύνθηκε, δε, υπό τις έντονες αντιδράσεις της ΝΔ και του προέδρου της, προς τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως «άλλαξε τη θέση της ΝΔ» και σχολίασε: «Αν επιθυμείτε να αλλάξετε τις θέσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μπορείτε να ζητήσετε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αλλά πριν φτάσετε εκεί ρωτήστε τους βουλευτές της Μακεδονίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter