Δηλητηρίασαν με φυτοφάρμακο πλατάνια στην Αρχαία Ολυμπία !

Δηλητηρίασαν με φυτοφάρμακο πλατάνια στην Αρχαία Ολυμπία !

Άνοιξαν τρύπες με τρυπάνι στις ρίζες των δένδρων κι έριξαν μέσα φυτοφάρμακο !

Ένα πρωτοφανές και απίστευτο περιστατικό έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους της Αρχαίας Ολυμπίας και στις δασικές αρχές της Ηλείας

Όπως αποκαλύφθηκε, άγνωστοι δηλητηρίασαν με φυτοφάρμακο τρία από τα πέντε πλατάνια στην μικρή πλατεία του δημοτικού διαμερίσματος Δρούβα της Αρχαίας Ολυμπίας.

«Αυτό που συνέβη, δίπλα από μεγάλες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις με επισκέπτες από όλο τον κόσμο, δεν έχει προηγούμενο …Άγνωστοι άνοιξαν τρύπες με τρυπάνι στις ρίζες των δένδρων και έβαλαν μέσα σε αυτές ισχυρό φυτοφάρμακο με σκοπό να τα ξεράνουν . Δυστυχώς το φυτοφάρμακο επέδρασε άμεσα στο ριζικό σύστημα των δένδρων και τρία από τα πέντε πλατάνια της μικρή πλατείας καταστράφηκαν . Το όλο θέμα μας προκαλεί οργή, απογοήτευση και ντροπή!» – ανέφερε στο www.apokalypseis.com ο δασάρχης του Πύργου Παναγιώτης Λάττας .

Όπως αποκάλυψε ο κ. Λάττας παρόμοια μέθοδο καταστροφής δένδρων είχαν χρησιμοποιήσει άγνωστοι πριν από τρία χρόνια και στον ποταμό Αλφειό.

«Οι συγκεκριμένες ενέργειες προσβάλουν βάναυσα και εκθέτουν την τοπική κοινωνία η οποία θα πρέπει να εντοπίσει τους δράστες και να τους τιμωρήσει» – τόνισε ο δασάρχης Πύργου.

Ως προς το κίνητρο των αγνώστων δραστών ο κ. Λάττας εξέφρασε την άποψη ότι πιθανόν αυτό να σχετίζεται με τα προβλήματα που προκαλούνται στις στέγες των σπιτιών από τα φύλλα των πλατανιών…

Πηγή: apokalypseis.com

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter