Δηλώσεις για «εσωτερική κατανάλωση» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Δηλώσεις για «εσωτερική κατανάλωση» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Στο φιλοθεάμον κοινό της Νέας Δημοκρατίας απευθύνεται η νέα δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη που μετά το στραπάτσο που έφαγε από τους Ευρωπαίους ο πολιτικός του προϊστάμενος του Μεγάρου Μαξίμου, Κυριάκος Μητσοτάκης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ευρωπαϊκής εμβέλειας, θέλησε να δικαιολογήσει την… ήττα!

«Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα τυποποιημένο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμών άνοιξε τη συζήτηση», είπε ο κ. Ταραντίλης σαν το σηκώθηκε να ανοίξει το χορό…

Αλλά δυστυχώς για τον κύριο Ταραντίλη, η αλήθεια είναι πως η Ευρώπη στο σύνολό της έκλεισε το χορό…

Είτε η πρόταση ήταν αρεστή και στον φίλο του πρωθυπουργού, Μάνφρεντ Βέμπερ, είτε σε σκληροτράχηλους δεξιούς της Ε.Ε., η πρόταση με την μορφή και το στόχο που είχε (να προλάβει το καλοκαίρι του 2021) δεν μπορεί να γίνει δεκτή, πέραν του ότι άπτεται στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίζοντας τους Ευρωπαίους σε … κατηγορίες.

«Εξετάζονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πιστοποιητικού και το εύρος χρήσης του», είπε, αλλά μάλλον πρόκειται για πιθανή χρήση εντός της Ελλάδας ή απλά αποκυήματα της φαντασίας του!

Ο κ. Ταραντίλης επικαλείται σχετικά τη δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, γιατί ο κ. Μισέλ δεν το είπε όπως η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο δικό της κοινό, εντός της Γερμανίας: Και αυτό που είπε η Μέρκελ ήταν ένα ξεκάθαρο «όχι». Και οι πληροφορίες μάλιστα λένε πως εκνευρίστηκε και με την πρόταση… 

Ξεχνά ο κ. Ταραντίλης και τη δήλωση του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών που αναφέρθηκε σε ανθρώπινα δικαιώματα…

Αλλά ο κ Τεραντίλης αντί του λογικού προτίμησε να απαντήσει στον ΣΥΡΙΖΑ πως βιάστηκε να πανηγυρίσει για την ήττα Μητσοτάκη…

Μέσα στα μισόλογα που είπε ο κ. Ταραντίλης ήταν πως «το σχέδιο είναι σαφέστατα υπέρ των συμφερόντων της χώρας και θα βοηθήσει ιδιαίτερα τον τουριστικό κλάδο».

Ρωτά μάλιστα: «Τι έχει να πει στους ανθρώπους του τουρισμού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτός του να καταγγέλλει και να μοιράζει υποσχέσεις; »

Αδιόρθωτοι με την καταστροφή που έκαναν και το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς απαραίτητα τεστ για όλους το 2020 συνεχίζουν να πορεύονται χωρίς να έχουν πυξίδα τους λοιμωξιολόγους και τους ειδικούς.

Πάμε πάλι:

  • Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι λάστιχο.
  • Οι εμβολιασθέντες δεν ξέρουμε αν μεταδίδουν τον ιό.
  • Τα εμβόλια δεν ξέρουμε απόλυτα αν καλύπτουν τις μεταλλάξεις.
  • Δεν μπορείς να μιλάς για ενδεχόμενο ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών αν δεν έχει δημιουργηθεί κάποια ενισχυμένη ανοσία του πληθυσμού.

Τώρα, το αν το θέλουν ορισμένα «μεγάλα» οικονομικά συμφέροντα, αυτό είναι πρόβλημα για όσους τα στηρίζουν.

Προέχει η υγεία των πολιτών! 

Υστερόγραφο: Εννοείται πως η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έγινε για να παίξει στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και να γίνει η ήττα… επιτυχία!

Διαβάστε επίσης: Νέα ευρωπαϊκή ήττα του Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter