Δήλωση Φιλιππάκη

Δήλωση Φιλιππάκη

Ο Ιωάννης Φιλιππάκης απέστειλε επιστολή προς τον Κώστα Βαξεβάνη σε σχέση με δημοσίευμά στο documentonews.gr.

Η επιστολή Φιλιππάκη

ΠΡΟΣ

Τον Κωνσταντίνο Βαξεβάνη, δημοσιογράφο και διαχειριστή της ιστοσελίδας www.documentonews.gr

Με έκπληξή μου διάβασα, το από 26/2/2020 δημοσίευμα που έχετε αναρτήσει στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα www.documentonews.gr, την οποία διαχειρίζεστε με τίτλο «Η αντιπαράθεση Μιωνή με Φιλιππάκη και Βορίδη από τα μαθητικά τους χρόνια μέχρι και σήμερα». Το αμέσως προαναφερόμενο δημοσίευμα με παρουσιάζει ουσιαστικά ως ένα πρόσωπο που έχει διαπράξει και μάλιστα επανειλημμένως από τα σχολικά του χρόνια, σωρεία ποινικών αδικημάτων, όπως αυτά του ξυλοδαρμού, της απειλής και της πρόκλησης βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά (bullying). Κοινώς με χαρακτηρίζετε ως έναν ρατσιστή εγκληματία, ο οποίος από τα μαθητικά του χρόνια μέχρι και σήμερα διαπράττει ποινικά κολάσιμες πράξεις, πληροφορώντας επιπλέον το αναγνωστικό κοινό σας και για συμμετοχή μου σε σχετική μαθητική εγκληματική οργάνωση, αφού όπως αναφέρετε δρούσα από κοινού με συμμαθητές μου. Θύμα δε της ανωτέρω δράσης υπήρξε κατά τα ανακριβή γραφόμενά σας, ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνή, με τον οποίο σήμερα έχω αντιδικία. Πέραν των ανωτέρω στο ίδιο ως άνω άρθρο αναφέρετε στοιχεία της εν λόγω αντιδικίας, τα οποία ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, παραπληροφορώντας με αυτόν τον τρόπο τους αναγνώστες σας και δημιουργώντας εντυπώσεις που ως αποτέλεσμα έχουν την προσβολή της τιμής και της υπόληψής μου.

Ως προς τη σχέση μου με την μαθητική ομάδα «Ελεύθεροι Μαθητές», ουδεμία αποκάλυψη έκανε το περιοδικό που εκδίδατε με τίτλο «Hot Doc», εφόσον η συμμετοχή μου σε αυτήν, κατά τα σχολικά μου χρόνια, ουδόλως ενδιαφέρει το αναγνωστικό κοινό, ούτε και αποτελεί κάποιου είδους μυστικό γεγονός. Πλην όμως, και επειδή δεν έχετε εκ των πραγμάτων τη δυνατότητα να γνωρίζετε, ούτε βέβαια και προσπαθήσατε να πληροφορηθείτε ορθά, σας ενημερώνω ότι η ανωτέρω αμιγώς μαθητική ομάδα, δεν υπήρξε ρατσιστική ή διέπραττε ποινικά αδικήματα, ούτε στρεφόταν κατά εβραϊκών οικογενειών ή της οικογένειας του νυν αντιδίκου μου Σάμπι Μιωνή. Εξάλλου και προς αποφυγή οιασδήποτε περαιτέρω σύγχυσης των ειδήσεων που μεταδίδετε, την περίοδο των μαθητικών μου χρόνων , ήτοι πριν από 35 χρόνια(!) δεν γνώριζα τον κ.Μιωνή. Σας ενημερώνω ότι γνώρισα το Σάμπι Μιωνή μόλις το 2012. Στη δε «οργάνωση» όπως επιλεκτικά χαρακτηρίζετε την ομάδα των «Ελεύθερων Μαθητών», σας ενημερώνω ότι συμμετείχαν και παιδιά εβραϊκών οικογενειών, επομένως είναι αδύνατον να στρεφόμουν κατά των μελών της ίδιας της ομάδας.

Ως προς την αναφορά σας στα στοιχεία της αντιδικίας που έχω με τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, σας διαβεβαιώνω ότι είναι καθ’ όλα αληθές, ότι το αγγλικό δικαστικό έγγραφο που εκδόθηκε προσφάτως αποτελεί υπολογισμό δικαστικών εξόδων, εξάλλου αυτό προκύπτει και από την ίδια την ακριβή μετάφρασή του. Επομένως κανένα «αγγλικό δικαστήριο με απόφαση του πριν από λίγες φέρεται να επέβαλλε χρηματική αποζημίωση 314.000 αγγλικών λιρών, δηλαδή περίπου 375.000 ευρώ, εις βάρος μου».

Αθήνα, 28/2/2020

Ο δηλών

Ιωάννης Φιλιππάκης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter