Δήλωση στήριξης στο #Documento της Δρ Μαρίας Ανδρεαδάκη Βλαζάκη #freespeechgr

*Δρ Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη -Αρχαιολόγος, π. Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Mε βάση τα καταγγελλόμενα, η ελευθερία του λόγου, η ελευθεροτυπία, η υποχρέωση άσκησης κριτικής στην εξουσία, η ολόπλευρη ενημέρωση εκπίπτουν από δημοκρατικές, πολιτισμικές, συνταγματικές εγγυήσεις και λαϊκές κατακτήσεις σε κούφιες-κενές νοήματος- λέξεις, σε απλές διακηρυκτικές αρχές. 

Η διαπίστωση αυτή είναι αυτονόητα πολύ επικίνδυνη και εγγράφεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο επανάκαμψης σε σκοτεινές σελίδες της ιστορίας σε σχέση με δικαιώματα που άπτονται του πυρήνα της αστικής δημοκρατίας, που θεωρούσαμε μακρινό παρελθόν. 

Ο δε κίνδυνος που ελλοχεύει ως προς την οικονομική επιβίωση του μέσου, απότοκος της στέρησης της διαφήμισης με αθέμιτα μέσα, αντανακλάται και στις θέσεις εργασίας και μοιραία οδηγεί στην ανεργία.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.