ΔΗΜΑΡ: Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη η συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στην Δημοκρατική Συμπαράταξη

ΔΗΜΑΡ: Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη η συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στην Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ την συμμετοχή του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών στην Δημοκρατική Συμπαράταξη την οποία χαιρετίζει.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, «υπάρχει η αναγκαιότητα ενός ισχυρού αυτόνομου πόλου της κεντροαριστεράς, σαφώς οριοθετημένου, τόσο από τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ».

Για την ΔΗΜΑΡ, η συμμετοχή του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών στην Δημοκρατική Συμπαράταξη με την πολιτική και οργανωτική του αυτονομία, όπως των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και των κινήσεων πολιτών, ενισχύει το εγχείρημα της ανασυγκρότησης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού σε προοδευτική κατεύθυνση.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε συστηματικά προς την κατεύθυνση ενότητας όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όσον αφορά στις εξελίξεις στο Κυπριακό, εκτιμάται ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη η κατάθεση, για πρώτη φορά, χαρτών με στόχο την επίλυση του.

«Απαιτείται μία δίκαιη και βιώσιμη λύση, σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, για να μην διαιωνίζεται το πρόβλημα και δημιουργούνται συνθήκες de facto διχοτόμησης. Όλες οι πλευρές θα πρέπει να συμβάλουν προς την κατεύθυνση επίτευξης ενός συμβιβασμού, και μίας λύσης που θα μπορέσει να γίνει αποδεκτή από τον Κυπριακό λαό. Η χώρα μας δεν πρέπει να πάει πιο πίσω σε σχέση με ότι συμφωνήσει η Κύπρος, καθώς σταθερή μας θέση είναι ότι «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα στηρίζει», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, αποφάσισε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του να πραγματοποιηθεί στις 28/1/17.

Μυστικά & Documento

29/09/2022, 13:12
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter