Δήμαρχοι – “πρωταθλητές” με σαρωτικά ποσοστά στο β’ γύρο

Δήμαρχοι – “πρωταθλητές” με σαρωτικά ποσοστά στο β’ γύρο

Θεαματικές επιδόσεις κατέγραψαν στις κάλπες του β΄γύρου με ποσοστά άνω του 65%, είκοσι υποψήφιοι που εκλέγονται δήμαρχοι.

Πρόκειται για περιοχές τόσο της Αττικής (Παλαιό Φάληρο, Αθήνα, Κερατσίνι, Ίλιον κ.ά. ) όσο και της υπόλοιπης χώρας ( Πάτρα, Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη, κ.ά.), από διάφορους πολιτικούς χώρους, με την πρωτοκαθεδρία να έχουν οι προερχόμενοι από τη γαλάζια παράταξη. Είναι αξιοσημείωτο ότι σε πέντε δήμους από αυτούς οι ψηφοφόροι επέλεξαν επικεφαλής της δημοτικής Αρχής δίνοντάς τους ποσοστό άνω του 70%!

Πρωτιά με ποσοστά που προσεγγίζουν το 75,60% κατέκτησαν ο προερχόμενος από τη ΝΔ Ιωάννης Φωστηρόπουλος στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου, και ο Ιορδάνης (Μάκης) Εσκίογλου 74,25% -Δήμος Φαρσάλων. Ακολουθούν ο Ιωάννης Τριανταφυλλάκης με 74,19% % -Δήμος Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας και ο Γεώργιος Λεβεντάκης με 73,14%-Δήμος Τριφυλίας. Στη υψηλή ζώνη των ποσοστών νίκης γύρω από τις 70 ποσοστιαίες μονάδες κινήθηκε ο Κώστας Πελετίδης (με στήριξη του ΚΚΕ) με 70,89% στο δήμο Πατρέων ενώ για μια ακόμα φορά εκλέγεται με μεγάλα ποσοστά (69,16%) ο Νίκος Ζενέτος στο δήμο Ιλίου.

Ο Παντελεήμων (Παντελής) Τσακίρης ακολουθεί με 69,10% – Δήμος Ωραιοκάστρου, ενώ ο Μιχαήλ Κοκολάκης εκλέγεται με 68,49% στο δήμο Γόρτυνας Κρήτης και ο Ευστάθιος Κούλης στο Δήμο Γορτυνίας Αρκαδίας με 68,38%, ενώ με το ίδιο ποσοστό εκλέγεται ο προερχόμενος από τη ΝΔ Βασίλης Τσιάκος στο δήμο Καρδίτσας.

Στο δήμο Ζακύνθου ο Νικήτας Αρετάκης κέρδισε με ποσοστό 68,24%, στο δήμο Σαλαμίνας ο Παναγόπουλος Γεώργιος με 67,46% , στο δήμο Πύργου ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος 67%. Υψηλό ποσοστό άνω του 66% κατέγραψε στην κάλπη του δήμου Βορείου Κέρκυρας ο Γιώργος Μαχειμάρης με ποσοστό 66, 80%, του Δήμου Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με 66,76%, του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας ο Χρήστος Βρεττάκος (στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ) με 66,68%, της Κεντρικής Κέρκυρας η προερχόμενη από τη ΝΔ Μερόπη-Σπυριδούλα Υδραίου με 66,45%. Με ποσοστό άνω του 65% εκλέγονται επίσης στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής ο Νικόλαος Μπάμπαλος ( 65,50%) , στο δήμο Σκυωνίων ο Σπυρίδων Σταματόπουλος με ποσοστό 65,39% και στο δήμο Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης (65,25%).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter