Δήμαρχος γερμανικoύ χωριού χάνει το αξίωμά του λόγω Brexit

Δήμαρχος γερμανικoύ χωριού χάνει το αξίωμά του λόγω Brexit

Το Brexit θα σημάνει το τέλος των καθηκόντων του Ίαν Μακνάμπ, ο οποίος διανύει τις τελευταίες του ώρες ως δήμαρχος του χωριού Μπρούνσμαρκ στο Σλέσβιγκ – Χόλσταιν.

Ο Μακνάμπ έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες για την αποχώρησή του, μαζεύοντας τα πράγματά του από το γραφείο όπου δραστηριοποιούταν (αμισθί) τα τελευταία 12 χρόνια, προσφέροντας τις υπηρεσίες του για το Μπρούνσμαρκ στο Σλέσβιγκ – Χόλσταιν. 

Η θητεία του θα λήξει στις 23:00 (ώρα Βρετανίας) όταν και θα σημάνουν οι τυπικοί και συνάμα οριστικοί τίτλοι τέλους της «σχέσης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βρετανία. Ο 70χρονος Μακνάμπ, ως Σκωτσέζος, δεν θα είναι πλέον Γερμανός πολίτης μετά το Brexit και ως εκ τούτου δεν θα μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δήμαρχος.

Ο Μακνάμπ ζει στη Γερμανία εδώ και 45 χρόνια ωστόσο δεν μπορεί να κάνει το οτιδήποτε για να αλλάξει την κατάσταση, παρά του να παραδώσει τα κλειδιά στον επόμενο. Οι υφιστάμενοί του θέλησαν να του κάνουν ένα δώρο αποχαιρετισμού, χαρίζοντάς του μια τεράστια σημαία της Σκωτίας, την οποία θα κρεμάσει στο σπίτι του.

Όσο για το τι θα κάνει από εδώ και στο εξής; Όπως δήλωσε σε γερμανικά ΜΜΕ, σκοπεύει να περνάει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του, έχοντας επίσης στα σκαριά μία διαδικτυακή επιχείρηση. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter