Δήμαρχος Καλαμάτας: «Υπερβολικές» τις αντιδράσεις για τον υπόδικο πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Κουκούτση

Δήμαρχος Καλαμάτας: «Υπερβολικές» τις αντιδράσεις για τον υπόδικο πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Κουκούτση

Το documentonews.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, για το θέμα: «Ο Δήμος Καλαμάτας ξεπλένει τον πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Κουκούτση».

Ο κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος είναι και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, όπως θα δείτε και στο σχετικό ρεπορτάζ, χαρακτήρισε «υπερβολικές» τις αντιδράσεις για την τοποθέτηση του υπόδικου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής – και πρώην Νεοδημοκράτη – Δημήτρη Κουκούτση στην Σχολική Επιτροπή και στον Σύλλογο ύδρευσης. 

Άραγε ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει κάτι για αυτό, ή δέχεται σιωπηλά την ενσωμάτωση ενός υποδίκου κατηγορούμενου για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση;

Είναι η επίσημη θέση της ΝΔ κατά της Χρυσής Αυγής ή όχι; Ή μήπως αν πρόκειται για πρώην «δικό μας παιδί» αλλάζουν τα πράγματα; 

Παραθέτουμε τις δηλώσεις του κ. Βασιλόπουλου όπως έγιναν στο documentonews.gr.

«Στη σχολική επιτροπή ο κ. Κουκούτσης έχει τοποθετηθεί αναπληρωματικό μέλος. Βρέθηκα με την Ένωση Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων τους εξήγησα ότι έχει μια θέση αναπληρωματικού στο διοικητικό Συμβούλιο. Ούτε στην επιτροπή παιδείας είναι, ούτε πουθενά. Δεν είναι στον κεντρικό κορμό διοίκησης των σχολείων ούτε στην επιτροπή παιδείας του δήμου.

Είναι υπερβολικές αυτές οι αντιδράσεις».

«Ο κ Κουκουτσης από μένα προτάθηκε, στο πλαίσιο της συνεργασίας που ζήτησα από όλους τους συνδυασμούς. Κάποιοι δέχτηκαν, κάποιους όχι. Στο πλαίσιο της δόκιμης αυτής της συνεργασίας τον τοποθέτησα ως μέλος του διοικητικό συμβούλιο ύδρευσης εκεί για να εκλεγεί κάποιος πρόεδρος ή αντιπρόεδρος θέλει το 50% δηλαδή 8 ψήφους, εγώ ως παράταξη έχω 5.

Αν ήθελα θα μπορούσα να τον τοποθετήσω απευθείας πρόεδρο σε ένα νομικό πρόσωπο όπως μου δίνει το δικαίωμα η νομοθεσία Δεν το επέλεξα αυτό».

Γνωρίζετε ότι ο κ. Κουκούτσης είναι κατηγορούμενος για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση;

«Προφανώς και γνωρίζω ότι ο κ. Κουκούτσης είναι κατηγορούμενος. Όταν ο κ, Κουκούτσης καταδικαστεί ή οποιοσδήποτε άλλος ξεφύγει από το δημοκρατικό πλαίσιο προφανώς εγώ ως δήμαρχος έχω την υποχρέωση να τον επαναφέρω στην τάξη και όχι μόνο αυτό, αλλά να διακόψω οποιαδήποτε επαφή μαζί του».

Άρα δεν θεωρείτε ότι ο κ. Κουκούτσης ξεφεύγει από το δημοκρατικό πλαίσιο;

«Δεν ξέρω τι έχει γίνει παλιά, εγώ δεν μπαίνω σ αυτή τη διαδικασία. Αυτά είναι πράγματα που θα τα εξετάσει η δικαιοσύνη. Εγώ ξέρω ότι αυτή τη στιγμή ο κ Κουκούτσης συμμετείχε σε μία εκλογική διαδικασία και είναι στο δημοτικό συμβούλιο. Ο κ Κουκούτσης δεν κατέβηκε με τη σημαία της Χρυσής Αυγής. Προφανώς και δεν θα συζητούσα μαζί του αν είχε κατέβει με αυτή τη σημαία».

Θεωρείτε ότι υπάρχει διαφορά;

«Εγώ δεν μπορώ να τα κρίνω αυτά τα πράγματα αυτά κρίνονται από τη δικαιοσύνη και ανάλογα με το αποτέλεσμα της δικαιοσύνης θα είναι και τα επόμενα βήματα μας αν προκύψει μια καταδίκη, δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει σε οποιοδήποτε επίπεδο με τη δημοτική ομάδα έστω και περιφερική να είναι η συνεργασία».

Σας κατηγορούν για ξέπλυμα…

«Τι πάει να πει ξέπλυμα; Ο κ. Κουκούτσης όταν απολογήθηκε δεν είχε καμιά ιδιότητα.

Εγώ δεν έχω μάθει να λειτουργώ αλά καρτ λειτουργώ με γνώμονα τη συναίνεση και τη συνεννόηση για το χατήρι του Δήμου προσωπικά και αν κάτι πάει στραβά έχω αποδείξει ότι μπορώ να διακόψω τη συνεργασία με τον οποιοδήποτε και να καταγγείλω τη συμπεριφορά του». 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Καλαμάτας, υποστηρίζει πως ο Δημήτρης Κουκούτσης κατά την απολογία του δεν είχε καμία επίσημη ιδιότητα, πράγμα το οποίο είναι αναληθές καθώς ήταν ήδη πρόεδρος στον Σύλλογο ύδρευσης. 

Παράλληλα κάνει λόγο για εκλογές στον ίδιο τον σύνδεσμο και στον αριθμό 8 που είναι η πλειοψηφία, ωστόσο παρέλειψε να αναφερθεί στις φαστ τρακ διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και στο γεγονός πως η ψηφοφορία έγινε με ένα μέλος λιγότερο.

Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι δύο ημέρες μετά ο Δημήτρης Κουκούτσης απολογήθηκε με την ιδιότητα του Προέδρου του Συνδέσμου; Πράγμα που φυσικά εξυπηρετεί την υπερασπιστική του γραμμή.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter