Δημήτρης Αβραμόπουλος: Επίτροπος, μόνος, ψάχνεται

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Επίτροπος, μόνος, ψάχνεται

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ομοϊδεάτης_x000D_
του Δημήτρης Αβραμόπουλος έγιναν_x000D_
μεσοβδόμαδα αντικείμενο χλευασμού τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στις_x000D_
Βρυξέλλες. 

Ο μεν πρώτος για την πρεμούρα του να δείξει σε κάποιους ομολόγους του Αβραμόπουλου ότι «είναι ο αυριανός πρωθυπουργός» και ο δεύτερος για το πολιτικό σέρβις που έκανε στον πρόεδρο της ΝΔ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης εδώ κι έναν μήνα είχε βάλει λυτούς και δεμένους να του κανονίσουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τις ημέρες που ο Αλέξης Τσίπρας θα γινόταν δεκτός από τον πρόεδρο Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Τελικώς τα κατάφερε και κανονίστηκε συνάντηση των δύο αντρών, όπως πληροφορήθηκαν το περασμένο Σάββατο οι συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΝΔ, μέσω διαρροής, χάρη στις προσπάθειες της νεόκοπης εκπροσώπου Τύπου Μαρίας Σπυράκη. Απλώς της… διέφυγε μια μικρή λεπτομέρεια: ο Γιούνκερ, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ουδέποτε μίλησε μαζί της, ενώ κάποιοι Ελληνες πολιτικοί που κάνουν καριέρα στις Βρυξέλλες διατείνονται πολιτική αδεία ότι μάλλον αγνοεί και την ύπαρξή της.

Ο μετρ της επικοινωνίας και της στρεψοδικίας

Στο σημείο αυτό έρχεται ως από μηχανής θεός ο Ελληνας επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος και επιχειρεί να βάλει τα πράγματα στη… σωστή τους θέση.

Αρχίζει έναν κύκλο τηλεφωνημάτων σε φιλικά του ΜΜΕ στην Ελλάδα (σε διευθυντές καναλιών και εφημερίδων) και τους «αποκαλύπτει» ότι με δική του παρέμβαση κλείστηκε το ραντεβού. «Η Μαρία μόνο με κάνα γραφειοκράτη τμηματάρχη της Κομισιόν θα μπορούσε να κλείσει ραντεβού στον Κυριάκο…» ήταν το δηλητηριώδες σχόλιο του Ελληνα κομισάριου για τις δυνατότητες της νέας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.

Επίσης «εκμυστηρεύτηκε» στους δημοσιογράφους ότι χάρη στις δικές του προσπάθειες ο Κυρ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και με καμιά δεκαριά επιτρόπους για να γνωριστούν. Πράγμα που συνέβη την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, στις βροχερές και μουντές Βρυξέλλες. Στη συνάντηση ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως ενημέρωσε με δελτίο Τύπου το πανελλήνιο η Μ. Σπυράκη, ξεδίπλωσε το «όραμά του» για τη χώρα, ενώ οι πολίτες έμαθαν ότι οι επίτροποι και φίλοι του δικού μας Αβραμόπουλου του μιλούσαν και τον άκουγαν εκστασιασμένοι «ως τον αυριανό πρωθυπουργό» της Ελλάδας.

Ο αριστοκράτης και η γαλάζια «πλέμπα»

Το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα, εφόσον δεχτούμε ως αληθείς τους ισχυρισμούς του επιτρόπου, είναι ότι την εβδομάδα που μας πέρασε πολιτικά ήταν με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Σύμφωνα με στενό του συνεργάτη στις Βρυξέλλες, ο Δ. Αβραμόπουλος είναι «χολωμένος» με τον Ελληνα πρωθυπουργό και θέλησε με αυτό τον τρόπο να δείξει την ενόχλησή του. Στο εύλογο ερώτημα για ποιο θέμα είναι πικαρισμένος, η απάντηση ήταν: «Ξέρουν οι ένοικοι του Μαξίμου», χωρίς άλλες διευκρινίσεις. Στο Μαξίμου πάντως μειδιούν με όλα αυτά, ενώ αδυνατούν, όπως συμπληρώνουν χαριτολογώντας, να παρακολουθήσουν τις (εβδομαδιαίες) πολιτικές περιπλανήσεις του Αβραμόπουλου.

Το δεύτερο συμπέρασμα που προκύπτει από το ρεπορτάζ μας είναι ότι ο Ελληνας επίτροπος ασφυκτιά στα σαλόνια της Ευρώπης –παρότι είναι ο φυσικός του χώρος και το απολαμβάνει– και σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή στα πάτρια εδάφη. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο Δ. Αβραμόπουλος παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον χώρο της ΝΔ και αναλύοντας τα δεδομένα και κάποιες… ενδείξεις που θέλουν τον Κυριάκο να μη φτάνει στις εκλογές, καλοβλέπει την ιδέα να είναι αυτός που θα ηγηθεί της «αναγέννησης της κεντροδεξιάς παράταξης». Η σκέψη ότι μπορεί να παίξει τον ρόλο του «μεσσία» για την εν πολλαίς αμαρτίαις ΝΔ του Κυριάκου και του Αδωνη τον συγκινεί.

Οσοι πάντως τον γνωρίζουν λένε ότι όλα αυτά είναι ασκήσεις επί χάρτου, που κατά καιρούς αρέσκεται να κάνει, και πως το μόνο του ρεαλιστικό όνειρο είναι η Προεδρία της Δημοκρατίας. Ενώ τον γοητεύει η ιδέα να βρεθεί πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, όπως αρέσκεται να λέει στους φίλους του επιχειρηματίες και μεγαλοδημοσιογράφους. Κορυφαίος πολιτικός παράγοντας της κεντροδεξιάς, σχολιάζοντας τις σχετικές φήμες για τα φερόμενα ως μελλοντικά σχέδια του επιτρόπου, έλεγε: «Θα έχει ενδιαφέρον να βγάλει το μπλέιζερ ο Δημήτρης και να αρχίσει να μιλά με την “πλέμπα”, ήτοι με τα κομματικά στελέχη και τη βάση της ΝΔ. Θα γελάσουμε…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter