Δημήτρης Τζανακόπουλος: Εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2019 – Βολές κατά Δημήτρη Καμμένου

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2019 – Βολές κατά Δημήτρη Καμμένου

“Η χώρα βαδίζει προς την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 και οι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2019”. Τα παραπάνω ισχυρίστηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος η προ ημερών επίσκεψη του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρίου Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και η παρέμβαση του γγ του ΟΟΣΑ κ. Γκουρία πριν από λίγη ώρα «επιβεβαίωσαν με εμφατικό τρόπο ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα».

«Είναι προφανές», συνέχισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, πως όσα είπε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ «δεν ταιριάζουν καθόλου με τις ιστορίες κατάρρευσης και καταστροφής που αναπαράγονται σχεδόν καθημερινά τόσο από τα αντιπολιτευόμενα μέσα όσο και από την Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη».

«Αυτός είναι και ο λόγος που μεγάλη μερίδα του τύπου αποφάσισε ότι δεν είχε λόγο να προβάλει την επίσκεψη, τις δηλώσεις αλλά και την ομιλία του Κ. Γιούνκερ, η οποία σημειωτέον ήταν η πρώτη ομιλία ευρωπαίου αξιωματούχου στο ελληνικό κοινοβούλιο. Το ίδιο φυσικά συνέβη και με την συνεδρίαση του Eurogroup της προηγούμενης Παρασκευής όπου επίσης δεν απασχόλησε ιδιαίτερα καθώς δεν επιβεβαίωσε τα τρομοκρατικά σενάρια σύμφωνα με τα οποία το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που παρουσιάστηκε εκεί θα μας επιστρεφόταν ως απαράδεκτο».

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, οι συζητήσεις για την τελική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια «θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου αναμένεται να ληφθούν όλες οι σχετικές αποφάσεις για την καθαρή έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα».

Ο κ. Τζανακόπουλος, χαρακτήρισε «οξύμωρο» το αίτημα της ΝΔ για διενέργεια εκλογών, «καθώς επιβεβαιώνει τελικά αυτό που η ΝΔ θέλει να αμφισβητήσει. Το τέλος του μνημονίου και το ξεκίνημα μιας νέας περιόδου για τη χώρα. Είναι λογικό λοιπόν που η Νέα Δημοκρατία και ο κος Μητσοτάκης ανησυχούν. Τους διαβεβαιώνουμε πάντως πως έχουμε σκοπό να ανανεώσουμε την εντολή μας στην ώρα της». Όταν στη συνέχεια της ενημέρωσης ο κ. Τζανακόπουλος ρωτήθηκε πότε θα γίνει αυτό απάντησε το Φθινόπωρο του 2019.

Άδειασμα σε Δημήτρη Καμμένο

Απαντώντας σε ερώτημα για τη στάση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «οι τοποθετήσεις του ταυτίζονται με τις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης» και τον κάλεσε να είναι πιο προσεκτικός.

Πρόβλημα , σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει για τον κ. Καμμένο και εντός του κόμματός του με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να σκέφτεται σοβαρά την επιβολή πειθαρχικών μέτρων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός ΥΠ.ΕΘ.Α. είναι πολύ ενοχλημένος για το timing που επέλεξε ο βουλευτής του να δημοσιοποιήσει τις όποιες αντιρρήσεις του, λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και την απόφαση για αναβάθμιση των F16.    

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter