Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Ο κ. Μητσοτάκης συνασπίζεται με το ΔΝΤ»

Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Ο κ. Μητσοτάκης συνασπίζεται με το ΔΝΤ»

Στην τηλεόραση της ΕΡΤ μίλησε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η διαχωριστική γραμμή που τέμνει το πολιτικό σύστημα της χώρας αυτή τη στιγμή είναι από τη μια μεριά είναι η λογική του Μητσοτάκη, η οποία είναι λογική διαπιστευτηρίων προς τους πιο σκληρούς από τους δανειστές, και από την άλλη πλευρά η λογική της σημερινής κυβέρνησης, που θέλει βέβαια να γίνει ταχύτατα το κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά την ενδιαφέρει και το πώς θα κλείσει αυτή η αξιολόγηση και εάν αυτά που θα συμφωνηθούν θα είναι κοινωνικά και οικονομικά βιώσιμα», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Ο πρωθυπουργός στη σημερινή του συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πει εάν τελικά στη διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έχει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις η ελληνική κυβέρνηση ή το ΔΝΤ που προβάλλει παράλογες απαιτήσεις», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος και τόνισε:

“Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη σήμερα ήταν σαφής και καθαρή. Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται με τη μεριά του ΔΝΤ και μας κάλεσε να κάνουμε ό,τι ζητά το ΔΝΤ, που προβάλλει παράλογες απαιτήσεις”.

Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι καθυστερεί, εξαιτίας του ότι υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων για το 2018 και για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν οι στόχοι που θα τεθούν να πιαστούν μετά το 2018.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter