Δημιουργική λογιστική με μπλουτζίν και γραβάτα

Δημιουργική λογιστική με μπλουτζίν και γραβάτα

Οταν ένας πρωθυπουργός σε ομιλία του στη Βουλή και μάλιστα σε κορυφαία στιγμή της κοινοβουλευτικής περιόδου –κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού– ορίζει τη μεσαία τάξη ως αυτούς που ντύνονται απλά αλλά μπορούν να φορούν και γραβάτα, κάτι δεν πάει καλά στο… βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Ο προϋπολογισμός του 2020 που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη από την κυβέρνηση αναιρεί την οικονομική πολιτική που η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα ακολουθήσει. Είναι ένας προϋπολογισμός ταξικός, για πολύ λίγους, με μια συνταγή που οδηγεί τη χώρα πίσω στο 2008, ξανά σε οικονομική κρίση.

Αυτός ο προϋπολογισμός ξέχασε τελείως τη μεσαία τάξη για την οποία τόσο κοπτόταν η ΝΔ, ξέχασε την ανάπτυξη, ξέχασε τα μεγάλα έργα, ξέχασε τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ξέχασε το κοινωνικό κράτος.

Δεν ξέχασε όμως τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεκδότες, τους ιδιοκτήτες ομάδων.

Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε για ακόμη μια φορά με ποιους συντάσσεται, αδιαφορώντας για τη πλειονότητα του λαού. Αλλωστε, όπως είπε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «εμείς τα είχαμε πει».

Απλώς τα είχαν πει τόσο καλυμμένα που δυστυχώς λίγοι τα κατάλαβαν. Δημιουργούν νέο μνημόνιο, δικής τους κοπής, χωρίς την πίεση κανενός θεσμού, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα αυτών που τους βοήθησαν να κοροϊδέψουν τον λαό και να καταλάβουν την εξουσία. Η αξιοπιστία του ψηφισθέντος προϋπολογισμού είναι έωλη. Χτισμένη πάνω σε υποθέσεις και σε μη τεκμηριωμένα στοιχεία. Στο τέλος του 2020 κανένας δείκτης δεν πρόκειται να είναι καλύτερος.

Το ζήτημα πλέον είναι μέχρι πότε αυτή η κυβέρνηση θα κοροϊδεύει χωρίς κόστος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter