Δημιουργούν «κίνδυνο απόδρασης του Κουφοντίνα» για να τον μεταφέρουν σε κλειστή φυλακή;

Δημιουργούν «κίνδυνο απόδρασης του Κουφοντίνα» για να τον μεταφέρουν σε κλειστή φυλακή;

Για αστυνομική κινητοποίηση έξω από τις φυλακές Κασσαβέτειας στη Μαγνησία, όπου κρατείται ο Δημήτρης Κουφοντίνας, κάνουν λόγο άνθρωποι του περιβάλλοντός του οι οποίοι σημειώνουν πως όλα ξεκίνησαν τρεις μέρες μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ και την επομένη της εγκατάστασης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Περιπολικά και αυτοκίνητα της ασφάλειας σταθμεύουν σε διάφορα σημεία έξω από τον περίβολο των φυλακών, σε εικοσιτετράωρη βάση, ενώ κάποια απ’ αυτά κάνουν συνεχείς περιπολίες στους δρόμους γύρω από τις εκτάσεις των φυλακών», αναφέρουν συγκεκριμένα.

Επισημαίνουν πως σε καμία άλλα φυλακή της χώρας δεν παρατηρήθηκε η λήψη αντίστοιχων μέτρων και εκτιμούν πως αυτό γίνεται επειδή εκεί κρατείται ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Καταγγέλλουν μάλιστα πως ο ίδιος παρακολουθείται σε κάθε του βήμα «από ένα τζιπάκι της Εξωτερικής Φρουράς, το οποίο παραμένει έξω από το σπιτάκι του με αναμμένα τα φώτα ακόμα και τις νυχτερινές ώρες».

Οι ίδιοι αναρωτιούνται αν «φοβούνται μήπως αποδράσει» χαρακτηρίζοντας αυτές τις ανησυχίες ως «αστεία πράγματα» και σημειώνουν πως «ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει πάρει έξι άδειες. Και τις έξι φορές επέστρεψε έγκαιρα στη φυλακή (και πριν την καθορισμένη ώρα, όπως σημειώνουν οι επίσημες αναφορές). Από πού, λοιπόν, τεκμαίρεται ότι σχεδιάζει να αποδράσει; »

Οι ίδιοι κύκλοι κάνουν λόγο για κατασκευασμένο «κίνδυνο απόδρασης του Κουφοντίνα» με στόχο το επόμενο βήμα «να μεταγάγουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα σε κλειστή φυλακή, επικαλούμενοι από τη μια τον κίνδυνο απόδρασης, που οι ίδιοι κατασκεύασαν, και από την άλλη την ανάγκη να επιστρέψουν οι αστυνομικές δυνάμεις στα κανονικά καθήκοντά τους, γιατί στο Βόλο αυξήθηκαν κλοπές και ληστείες εξαιτίας της λειψής αστυνόμευσης. Μέχρι να επανανομοθετήσουν τη δημιουργία Φυλακών τύπου Γ’ με ό,τι αυτό συνεπάγεται (στέρηση αδειών από τους κρατούμενους κτλ.).»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter