Δημοκρατικοί βουλευτές: Το διάταγμα Τραμπ δίνει άλλοθι στους τζιχαντιστές

Δημοκρατικοί βουλευτές: Το διάταγμα Τραμπ δίνει άλλοθι στους τζιχαντιστές

Σε μια άνευ προηγουμένου κριτική κατά του Ντόναλντ Τραμπ προχώρησαν πέντε Δημοκρατικοί βουλευτές, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απευθύνεται στον υπουργό Άμυνας της χώρας.

“Το διάταγμα του προέδρου είναι αντίθετο με την επιτυχημένη εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας” τονίζουν ο “υπ’ αριθμόν 2” των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ο Ντικ Ντέρμπιν, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Άμυνας Τζακ Ριντ, ο επικεφαλής του κόμματος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων Μπεν Κάρντιν και άλλοι δύο γερουσιαστές.

“Το διάταγμα αυτό προσφέρει στο Ισλαμικό Κράτος και στους άλλους εχθρούς μια αδιανόητη προπαγάνδα, ενσταλάζει τη δυσπιστία στους τοπικούς συνεργάτες μας και θέτει τον κίνδυνο να περιοριστεί το περιθώριο ελιγμών του υπουργείου (Άμυνας) στην επίθεση (εναντίον του Ισλαμικού Κράτους) και να αυξηθεί ο κίνδυνος για τους στρατιώτες μας επί του πεδίου”, εκτιμούν οι γερουσιαστές.

Ταυτόχρονα, αυξάνει “το κόστος της υποστήριξης προς τις ΗΠΑ σε κάθε χώρα της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και της Ευρώπης”, συνεχίζουν.

Το μήνυμα απευθύνεται στον υπουργό Άμυνας, ο οποίος κλήθηκε μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου να παρουσιάσει στον Τραμπ ένα σχέδιο “για να νικήσουν” οι ΗΠΑ το ΙΚ.

Δύο Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές, ο Τζον Μακέιν και ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ έχουν προειδοποιήσει επίσης ότι το διάταγμα αυτό είναι “σαν να βάζεις αυτογκόλ” στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Πολλοί αναλυτές και ειδικοί εκτιμούν ότι υπάρχει κίνδυνος να εκμεταλλευτούν οι τζιχαντιστές το διάταγμα και να υποστηρίξουν ότι οι δυτικές χώρες βρίσκονται σε πόλεμο εναντίον του Ισλάμ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter