Δήμος Αθηναίων: Αυτά τα πιστοποιητικά παρέχονται πλέον ηλεκτρονικά

Ηλεκτρονικά θα παρέχονται πλέον ορισμένα από τα πιο «δημοφιλή» πιστοποιητικά χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν αυτοπροσώπως τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, κερδίζοντας έτσι χρόνο και ταυτόχρονα προστατεύοντας τον εαυτό τους και όλο το κοινωνικό σύνολο. 

Συγκεκριμένα, μέσα από την νέα πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών και με τη χρήση των κωδικών τους στο taxisnet οι πολίτες μπορούν από σήμερα να αιτηθούν και να λάβουν ηλεκτρονικά από το Δήμο Αθηναίων:

- Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης και τα πιστοποιητικά Γέννησης

- Οικογενειακής Κατάστασης

- Εντοπιότητας και Ιθαγένειας

Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, εκδίδονταν κάθε χρόνο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου περίπου 180.000 ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και 170.000 πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης, εντοπιότητας και ιθαγένειας. Επίσης υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Δήμος Αθηναίων έχει δώσει τη δυνατότητα διόρθωσης ηλεκτρονικά και των τετραγωνικών μέτρων στις ιδιοκτησίες των πολιτών και της υποβολής αίτησης για χορήγηση βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.