Δήμος Αθηναίων: Εν μέσω καραντίνας στέλνουν ειδοποιήσεις για πληρωμές παραβάσεων του 2016

Δήμος Αθηναίων: Εν μέσω καραντίνας στέλνουν ειδοποιήσεις για πληρωμές παραβάσεων του 2016

Δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται το κοινωνικό κλίμα στο Δήμο Αθηναίων.

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες και εν μέσω καραντίνας έχουν στείλει μία σειρά από ειδοποιήσεις για πληρωμές παραβάσεων που αφορούν τα έτη 2016 και 2017. Ναι καλά ακούσατε. Την ώρα που οι επιχειρήσεις είναι κλειστές και γενικότερα η κοινωνία βιώνει δύσκολες καταστάσεις εξαιτίας της πανδημίας ο Δήμος Αθηναίων έχει στείλει μία σειρά από ειδοποιητήρια για παραβάσεις τριών και τεσσάρων ετών πίσω.

Συγκεκριμένα όπως κατήγγειλε στο documentonews.gr οικογένεια που διαμένει στο κέντρο της Αθήνας, ειδοποιήθηκαν για την πληρωμή δύο παραβάσεων που αφορούσαν το 2016 και το 2017 τις οποίες δεν γνώριζαν καν ότι τις είχαν διαπράξει (τα στοιχεία είναι στη διάθεση του documentonews.gr). Πρόκειται για δύο παραβάσεις ύψους 180 ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση, όπως καταγγέλλεται στα social media, στάλθηκαν ειδοποιητήρια πληρωμής παραβάσεων ακόμη και από το 2012. Σε άλλο πρόσωπο του ήρθε ειδοποιητήριο για πληρωμή παράβασης του 2016. Ωστόσο ο ίδιος όπως λέει πάντοτε τις παραβάσεις του τις πλήρωνε αμέσως και δεν θυμόταν να έχει αφήσει εκκρεμότητα.

Δεν λέμε οι παραβάσεις είναι παραβάσεις και αν έχουν γίνει θα πρέπει να πληρωθούν. Είναι όμως τελείως άκομψο να στέλνονται μαζικά τώρα που ο κόσμος είναι κλεισμένος και πιεσμένος μέσα στα σπίτια του χωρίς χρήματα και χωρίς δουλειά οι περισσότεροι και με το φόβο της πανδημίας. Καλές οι ενισχύσεις από το κράτος, αλλά τα χρήματα αυτά ίσα ίσα που φτάνουν και αν φτάνουν, για μια οικογένεια να τα βγάλει πέρα. Πολλώ δε μάλλον τη δεδομένη χρονική να πληρώσει για κλήσεις του 2012 και του 2016 οι οποίες θα έπρεπε να έχουν σταλεί από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων πολύ νωρίτερα στους παραβάτες για να πληρωθούν. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter