Δήμος Αθηναίων: Γιατί δε γυρίζει η ρόδα

Συνεχίζει να είναι εκτός λειτουργίας η ρόδα παρατήρησης που τοποθετήθηκε πριν από μία εβδομάδα στην πλατεία Συντάγματος και ο δήμος Αθηναίων εξηγεί ότι θα αρχίσει να γυρνάει «μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τυπικές διαδικασίες που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της».

Η χρήση της ρόδας, εφόσον λειτουργούσε, θα ήταν δωρεάν για όλους, σε όλη τη διάρκεια των εορτών. Εισιτήριο θα καταβάλλεται μόνο για το διάστημα των δύο μηνών που θα ακολουθήσει. Η καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας της, αποδίδεται στο ότι για τέτοιου τύπου κατασκευές «οι διαδικασίες εγκρίσεων και ελέγχου ολοκληρώνονται, μόνον όταν η εγκατάσταση έχει τοποθετηθεί στο σημείο που έχει επιλεγεί».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο έλεγχος γίνεται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας, που πιστοποιούνται από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV, η εισήγηση του οποίου εγκρίνεται από την αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, στην οποία προεδρεύει ο δήμος Αθηναίων και συμμετέχουν υπηρεσίες από το υπόλοιπο Δημόσιο.

Ο δήμος Αθηναίων γνωστοποιεί ότι θα δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία της «μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια, όλες οι τυπικές διαδικασίες και ουσιαστικές προϋποθέσεις, που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.