Δημόσια διαβούλευση ή κοροϊδία για τον εκλογικό νόμο;

Δημόσια διαβούλευση ή κοροϊδία για τον εκλογικό νόμο;

Ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για τον εκλογικό νόμο που προτείνει το εκλογομαγειρικό επιτελείο του “επιτελικού κράτους”! Δεν πρόκειται για κακόγουστο αστείο αλλά για σαφέστατη πολιτική επιλογή μη συζήτησης και διαβούλευσης για τα μάτια του κόσμου ή μάλλον του… νόμου.

Ας το πάρουμε από τη αρχή. Μόλις χτες, αργά το βράδυ της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου, οι γραμματείς και φαρισαίοι της κυβέρνησης έθεσαν σε δημόσια διαβούλευση …”δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας” το νομοσχέδιο “που εισάγει νέο εκλογικό σύστημα για την εκλογή της Εθνικής Αντιπροσωπείας”. Μόνο που παρά τη “σπουδαιότητα” του νομοσχεδίου (στην οποία άλλωστε αναφέρονται και οι ίδιοι!) όρισαν ως τέλος της διαβούλευσης το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου!

Η δημόσια διαβούλευση δηλαδή της… “σπουδαιότατης πρωτοβουλίας” δεν θα διαρκέσει ούτε τρία εικοσιτετράωρα, καθώς οι επιτελείς της κυβέρνησης των “αρίστων”, από τον Θεοδωρικάκο μέχρι τον Γεραπετρίτη, που είναι και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου τρομάρα του, θεωρούν ότι δύο… μερόνυχτα είναι αρκετά για “να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός και οικονομικός εταίρος καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης”, όπως ανερυθρίαστα δηλώνουν.

Στην πραγματικότητα βέβαια, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, ούτε διαβούλευση θέλουν, ούτε για τη γνώμη των πολιτών και των κοινωνικών φορέων ενδιαφέρονται. Κρατάνε απλώς τα προσχήματα για να μπορούν να ισχυρίζονται, ως γνήσιοι… μενουμευρωπαίοι, ότι είναι “μεταρρυθμιστές” και “εκσυγχρονιστές”, ενώ είναι παλαιότατης κοπής δεξιοί και γνήσιοι νεοφιλελεύθεροι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το ρεσάλτο στο κράτος για την εξυπηρέτηση “φίλων” και χορηγών και την προσωπική τους ανέλιξη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter