Δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο από τον ΣΥΡΙΖΑ Εξαρχείων

Δημόσια διαδικτυακή συζήτηση για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο από τον ΣΥΡΙΖΑ Εξαρχείων

Η Oργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Εξαρχείων διοργανώνει την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου (17:00-19:00) δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο: “Εγώ ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ετών 15 για πάντα”.

Ήταν Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008, Εξάρχεια, Μεσολογγίου και Τζαβέλλα

Γιόρταζε την ονομαστική εορτή του φίλου του εκείνη τη μέρα και είχαν έρθει μαζί στα Εξάρχεια, γιατί ένιωθαν τη γειτονιά πιο οικεία, πιο πολύχρωμη, πιο εναλλακτική, γεμάτη κόσμο κάθε ηλικίας. Μια περιοχή που έσφυζε από νέους μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, ο τόπος όπου συνήθιζαν να συναντούν τους φίλους τους και να κουβεντιάζουν ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς και καταναγκασμούς. Τα Εξάρχεια ήταν γι’ αυτούς η δική τους νεανική ταυτότητα, μια ανάσα σε έναν διαφορετικό αέρα της πόλης, ένα πείραμα κοινότητας και ελευθερίας, όπου καθένας μπορούσε να είναι ο εαυτός του χωρίς να υποκρίνεται ή να παριστάνει κάτι άλλο. Τα Εξάρχεια ήταν ο τόπος ελευθερίας που αναζητούσαν.

Εκεί, στο σταυροδρόμι Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, βρήκε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στην καρδιά η σφαίρα του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα και έκοψε το νήμα της ζωής του στα 15 του χρόνια. Χιλιάδες ανήλικα παιδιά και νέοι διαδήλωσαν εκείνες τις μέρες για το δικαίωμα στη ζωή, για τη δημοκρατία και την παιδεία. Μια ολόκληρη γενιά σφραγίστηκε από το γεγονός.

Σήμερα θα ήταν 27 ετών

Τον πρώτο λόγο έχουν οι συνομήλικοί του

12 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε

Μια συμμετοχική συζήτηση ανοιχτή σε όλους, που θα δώσει τον πρώτο λόγο στους τότε 16χρόνους και σε νεότερους ακόμη, που βίωσαν το γεγονός και όσα επακολούθησαν.

Μικρό ιστορικό του συμβάντος και των γεγονότων που συγκλόνισαν την περιοχή και την πόλη, του πολιτικού κλίματος, του ρόλου των ΜΜΕ, της δίκης των υπαιτίων της δολοφονίας. Μαρτυρίες και ντοκουμέντα

Η τραυματική εμπειρία μιας γενιάς, ο θυμός και η έκρηξη, οι συλλογικές μνήμες, η απότομη και βίαιη αφύπνιση και η πολιτικοποίηση.

Σήμερα, 12 χρόνια μετά, ακούμε αυτή τη γενιά να προβληματίζεται για όσα μεσολάβησαν και για όσα αντιμετωπίζει στο επίπεδο της εργασίας, των δικαιωμάτων, της αστυνομικής βίας και καταστολής. Κι ακόμη πώς οραματίζεται το μέλλον 

Συμμετέχουν: BAΣIΛHΣ ΓΛEZOΣ, AIMIΛIOΣ EΛ KOYPH, ΓIΩPΓOΣ NIKOΛOΠOYΛOΣ, BAΓΓEΛHΣ ΣKOYΦAΣ, EΛΠIΔA ΣTAΣINOY, EΛENA TΣANTΗΛA, KPIΣTA TΣATΣAPOYNOY, MATΘAIOΣ TΣIMITΑΚΗΣ.Διαβάζει ο ΟΜΗΡΟΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ.ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ η ΝΤΙΝΑ ΜΠΑΤΖΙΑ.

Για τη διαδραστική συμμετοχή σας κατά τη διάρκεια της συζήτησης, παρακαλούμε όπως ακολουθήσατε τον σύνδεσμο εδώ:

Join Zoom Meeting https://zoom.us/j/8988989001

Meeting ID: 898 898 9001 Join by Skype for Business https://zoom.us/skype/8988989001

Τη συζήτηση μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω Facebook: ΣΥΡΙΖΑ Εξαρχείων

https://www.facebook.com/syriza.exarheiwn/live/

https://www.facebook.com/groups/833595200499051

Φίλοι Συ.Ριζ.Α Εξαρχείων – Προοδευτική Συμμαχία

https://www.facebook.com/Φίλοι-ΣυΡιζΑ-Εξαρχείων-Προοδευτική-Συμμαχία-103431884471404

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter