Δημόσια παραδοχή από τη ΝΔ ότι η Μαρέβα Μητσοτάκη είναι ελεγχόμενη για το «πόθεν έσχες»

Δημόσια παραδοχή από τη ΝΔ ότι η Μαρέβα Μητσοτάκη είναι ελεγχόμενη για το «πόθεν έσχες»

 Στη_x000D_
δημόσια παραδοχή πως η Μαρέβα Γκραμπόφσκι καλείται να δώσει εξηγήσεις για την_x000D_
ελλιπή δήλωση περιουσιακής της κατάστασης προχώρησε ο γραμματέας της Κ.Ο. της_x000D_
ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, επιβεβαιώνοντας πλήρως το documentonews.gr.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως η Επιτροπή έχει στείλει σχετική επιστολή στη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, ο κ. Τσιάρας αρχικά εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός πως ενημερώθηκε για την επιστολή της προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, από «τα αντίστοιχα sites». Κατά τον βουλευτή της ΝΔ, η επιστολή -που διάβασε σε sites- έχει την αντίφαση να ξεκινά μεν αποδεχόμενη τη μη κατάθεση πόθεν έσχες για το προηγούμενο έτος από την πλευρά της κ. Μητσοτάκη, αλλά παρόλα αυτά για το διάστημα που δεν κατέθεσε δήλωση πόθεν έσχες η κ. Γκραμπόφσκι της ζητούνται περαιτέρω πληροφορίες. Το παράδοξο με τα λεγόμενα του κ. Τσιάρα είναι πως κανένα διαδικτυακό Μέσο δεν έκανε λόγο για επιστολή, με τον γραμματέα της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προβαίνει από μόνος του στην εν λόγω αποκάλυψη.

Επίσης, ενώ ο κ. Τσιάρας θέτει ζήτημα διαρροής των μυστικών συνεδριάσεων της Επιτροπής, παράλληλα κοινοποιεί δημοσίως πως η προηγούμενη απόφαση της Επιτροπής έβαζε τον έκτακτο έλεγχο στο αρχείο. Ωστόσο, οι πληροφορίες του Documento διαψεύδουν τον κ. Τσιάρα, καθώς η προηγούμενη απόφαση σε καμία περίπτωση δεν έβγαζε «λάδι» την κ. Μητσοτάκη. Αυτό που αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής επί του θέματος, ήταν να μην γίνει έκτακτος έλεγχος στα περιουσιακά στοιχεία της κ. Μητσοτάκη που δεν δηλώθηκαν, αλλά ο έλεγχος αυτός να μετακυλιστεί στον τακτικό έλεγχο που είθισται να γίνεται στους αιρετούς κάθε χρόνο.

«Το χειρότερο είναι -και λυπάμαι γι’ αυτό- πως η εμπιστευτικότητα που δεσμεύονται όλα τα μέλη της Επιτροπής, προφανώς στη λογική αυτής της κοινοβουλευτικής σύνθεσης και αυτής της κυβέρνησης, δεν υπάρχει» είπε δηκτικά ο κ. Τσιάρας, συμπληρώνοντας με νόημα πως πρόσφατα υπήρχε το αίτημα για άρση ασυλίας των κ.κ. Λάππα και Χριστοδουλοπούλου για αντίστοιχο περιστατικό. Κάλεσε δε τον πρόεδρο της Βουλής να αναλάβει πρωτοβουλία αναφορικά με τη λειτουργία της Επιτροπής Πόθεν Έσχες.

Κλείνοντας με πολιτικό σχόλιο, ο κ. Τσιάρας έκανε λόγο για αντιπερισπασμό και πολιτική διέξοδο της κυβέρνησης που επιστρέφει σε κλεισμένες υποθέσεις. «Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το θέμα» απάντησε ο κ. Τσιάρας σε ερωτήματα δημοσιογράφων για τη δήλωση του πόθεν έσχες της κ. Μητσοτάκη.

Το επικοινωνιακό αυτογκόλ της ΝΔ ήρθε να επιβεβαιώσει λίγο αργότερα με ανακοίνωσή της η Τασία Χριστοδουλοπούλου, με την οποία αρνείται πως διέρρευσε οτιδήποτε σχετικό με την επιστολή ή το περιεχόμενό της.

Τα στοιχεία ζητήθηκαν από ορκωτό λογιστή

Σύμφωνα με πληροφόρηση που παρείχαν κύκλοι της Βουλής, η επιστολή με το αίτημα περαιτέρω στοιχείων επί της δήλωσης της Μαρέβας Μητσοτάκη δεν προήλθε από πρωτοβουλία της προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, αλλά από ορκωτό λογιστή που ζήτησε τα στοιχεία για να διεξάγει ενδελεχή έρευνα.

Διαβάστε αναλυτικά: Η Μαρέβα Μητσοτάκη καλείται να δώσει διευκρινίσεις για το πόθεν έσχες στη Βουλή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter