Δημόσια συγνώμη του νοσοκομείου που χειρούργησε κρατούμενο με τις χειροπέδες

Δημόσια συγνώμη του νοσοκομείου που χειρούργησε κρατούμενο με τις χειροπέδες

Μετά την χθεσινή κατακραυγή για το χειρουργείο που έγινε σε κρατούμενο ενόσω εκείνος φορούσε χειροπέδες, το Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών με ανακοίνωσή του, ζήτησε δημόσια συγνώμη.

Συγκεκριμένα η διοίκηση του Νοσοκομείου ζήτησε δημόσια συγγνώμη εξηγώντας παράλληλα τους λόγους που το χειρουργείο έγινε με τον 25χρονο κρατούμενο να φορά χειροπέδες. 

Στην ανακοίνωση του το νοσοκομείο αναφέρει: «Την Παρασκευή 10/3/2017 και ώρα 11:00 π.μ. διεκομίσθη στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας ο κρατούμενος Δ. Κ. 25 ετών για διενέργεια προγραμματισμένης χειρουργικής μικροεπέμβασης στο δέρμα της κοιλιακής χώρας.

Η επέμβαση περιελάμβανε την εκτομή – αφαίρεση δερματικού κοκκιώματος, με τοπική αναισθησία (αντιδραστικού ουλώδους ιστού), σε έδαφος ράμματος από προηγηθείσα χειρουργική επέμβαση προ ετών στην κοιλιακή χώρα.

Ο ασθενής τοποθετήθηκε στο χειρουργικό κρεβάτι όπου τοποθετήθηκαν τα χέρια του επί του θωρακικού τοιχώματος όπως συνηθίζεται για την διενέργεια της συγκεκριμένης επέμβασης. Ρωτήθηκε ο ασθενής εάν νοιώθει αναπαυτικά και η απάντηση ήταν θετική. Μάλιστα του ζητήθηκε να μην κατεβάσει τα χέρια του προς την κοιλιακή χώρα για να μην ξαποστειρώσει το χειρουργικό πεδίο. Η διαδικασία διήρκησε περίπου 10-15 λεπτά. Έγινε συρραφή του τραύματος και εδόθησαν οδηγίες να επανέλθει ο ασθενής στα Ε.Ι. για επανέλεγχο.

Ο ασθενής έκδηλα ικανοποιημένος και φιλικός ρωτούσε τον θεράποντα ιατρό αν θα παραβρίσκεται ο ίδιος την Δευτέρα και ο οποίος του υποσχέθηκε ότι εάν προλάβει και έχει τελειώσει ένα προγραμματισμένο χειρουργείο θα παραβρίσκεται.

Παρόντες ήταν ο νοσηλευτής και στην πόρτα εισόδου στον χώρο των μικροεπεμβάσεων παραβρίσκονταν δύο φύλακες.

Τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση περί εγχείρησης ανοικτής κοιλίας, περί εκθέσεως του ασθενούς σε δημόσια θέα και ότι εγχειρίστηκε με τα χέρια ψηλά είναι αναληθή.

Αυτό που είναι αληθές είναι ότι στα χέρια του κρατουμένου, τα οποία ήταν τοποθετημένα στο θώρακα, υπήρχαν χειροπέδες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως συνειδητή πράξη εκ μέρους του ιατρού εναντίον του κρατουμένου. Απλώς, λανθασμένα, θεώρησε ότι ο ρόλος του περιορίζεται στη μικροεπέμβαση και μόνο. Παρά ταύτα η Διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς και η Ιατρική Υπηρεσία ζητούν δημόσια συγγνώμη”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter