"Επιστροφή στη βρύση"

Δημόσιες βρύσες ζητά το δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

"Επιστροφή στη βρύση" προτρέπει τους καταναλωτές το Δίκτυο "ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS", ζητώντας, παράλληλα, να τοποθετηθούν περισσότερες δημόσιες βρύσες ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση στο νερό.

Στην απουσία της δημόσιας βρύσης αναφέρθηκε η διευθύντρια του Δικτύου "ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS", Χριστίνα Κονταξή, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η περιβαλλοντική οργάνωση"Καλλιστώ", με θέμα "Κινήματα και Περιβάλλον: Νερό, Χρυσός, Πετρέλαιο".

"Εχουμε ξεκινήσει μια εκστρατεία με την Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης Αποχέτευσης, την ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να πείσουμε τον κόσμο να προτιμά το νερό της βρύσης το οποίο είναι ποιοτικό. Επίσης, ζητάμε από τον κόσμο να απαιτήσει να μπουν δημόσιες βρύσες σε πάρκα και παιδικές χαρές, προωθώντας την αξία του νερού και το δικαίωμα πρόσβασης σ΄αυτό", ανέφερε χαρακτηριστικά η κ.Κονταξή. Στην κατεύθυνση αυτή, το Δίκτυο διοργανώνει στις 28 και 29 Μαρτίου, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, διεθνές συνέδριο με στόχο τη διερεύνηση των προοπτικών προώθησης του νερού της βρύσης στη χώρα μας ως περιβαλλοντικού και δημόσιου αγαθού.

"Εχουν προσκληθεί εκπρόσωποι επιχειρήσεων ύδρευσης από περιοχές που έχουν καταφέρει να επιστρέψει ο κόσμος στο νερό της βρύσης, όπως στη Λουκέρνη, το Μπρίστολ και το Τάλιν", διευκρίνισε η κ.Κονταξή στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, στο περιθώριο της εκδήλωσης, προσθέτοντας ότι η πρόσβαση στο νερό θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως ακόμη ένα μέσο προσέλκυσης τουρισμού.

"Το ζητούμενο είναι να μην κουβαλάει κανείς νερό στη βόλτα του στην πόλη", εξήγησε, ζητώντας και νομοθετική πρόβλεψη για να τοποθετηθούν δημόσιες βρύσες.

"Όσο για την αντίληψη ότι οι δημόσιες βρύσες δεν τοποθετούνται γιατί θα βανδαλιστούν, εμείς απαντάμε πώς δεν μπορούμε να μείνουμε σ΄αυτό το σκεπτικό και να μην κάνουμε τίποτα μόνο από τον φόβο ο οποίος τελικά εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα", κατέληξε η κ.Κονταξή.

ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.