Δημοσιογράφος θύμα επίθεσης χρυσαυγιτών: «Με χτύπησαν στο κεφάλι… κανείς δεν αντέδρασε από τους αστυνομικούς»

Δημοσιογράφος θύμα επίθεσης χρυσαυγιτών: «Με χτύπησαν στο κεφάλι… κανείς δεν αντέδρασε από τους αστυνομικούς»

Τη μαρτυρία του για την επίθεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης «αγανακτισμένων κατοίκων» στον Άγιο Παντελεήμονα το 2012, όπου δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι, χωρίς οι παρευρισκόμενοι αστυνομικοί να πράξουν το παραμικρό, εισέφερε σήμερα στη δίκη για την Χρυσή Αυγή ο δημοσιογράφος, Μιχάλης Τεζάρης.

Όπως ανέφερε στην κατάθεση του στο δικαστήριο, είχε βρεθεί για ρεπορτάζ στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, όπου υπήρξε συγκέντρωση περίπου 100 ατόμων, στην οποία παρευρέθηκαν και υποψήφιοι -τότε- χρυσαυγίτες βουλευτές, όπως η Θέμιδα Σκορδέλη .που επίσης διαμαρτύρονταν για την παρουσία των αλλοδαπών.

«Δεν προλάβαμε να κάνουμε συνεντεύξεις, υπήρχε αμέσως επιθετική συμπεριφορά εναντίον μεταναστών, προπηλακισμοί, τους κυνηγούσαν στους δρόμους μέχρι την πλατεία και έσπαγαν και τζάμια σπιτιών αλλοδαπών που διέμεναν εκεί» κατέθεσε ο δημοσιογράφος, επισημαίνοντας ότι η Θ. Σκορδέλη έδινε τις εντολές στους παρευρισκόμενους, ενώ στο σημείο υπήρχαν και δύο διμοιρίες.

Μετά τη διάλυση της συγκέντρωσης, ο ίδιος αποχώρησε από το σημείο και θέλησε να βγάλει μία φωτογραφία με το κινητό του τηλέφωνο για αρχειακούς λόγους.

Ήταν μια «παρόρμηση της στιγμής» -όπως είπε ο μάρτυρας – που είχε σαν συνέπεια να τον πλησιάσουν περίπου 15 – 20 άτομα με “επιθετικές διαθέσεις”.

«Δεν πρόλαβα να πω κάτι και ένας με χτυπάει στο κεφάλι πισώπλατα και ένας δεύτερος μου κλέβει την ταυτότητα του Μέσου που έβγαλα για να την επιδείξω» είπε.

Ένα άτομο τον απείλησε κιόλας, λέγοντας για το κινητό του: «αν βρω κάτι θα σου πάρω το σκαλπ, θα σε καθαρίσω».

Στη συνέχεια το θύμα της επίθεσης, υπέβαλε μήνυση στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, χωρίς όμως να έχει ενημερωθεί για τη μέχρι σήμερα πορεία της.

Όσο για τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, σύμφωνα με το μάρτυρα, δεν αντέδρασε κανείς τους παρά μόνο ένας άντρας της ασφάλειας, ο οποίος τον τράβηξε από το χέρι και τον συνόδευσε μερικά μέτρα πιο πάνω…

Πρόεδρος: Τα χαρακτηριστικά αυτών των ατόμων ποιά ήταν;

Μάρτυρας: Η συνήθης αμφίεση της Χρυσής Αυγής. Υπήρχε ομοιομορφία στην ένδυση, είχαν σκούρα ρούχα και μυώδη σωματότυπο. Πριν από τη συγκέντρωση βρίσκονταν δίπλα στους υποψηφίους της Χρυσής Αυγής, δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να τους περιτριγύριζαν αν δεν ήταν ομοϊδεάτες.

Πρόεδρος: Γιατί φοβηθήκατε;

Μάρτυρας: Γιατί απειλήθηκε η ζωή μου. Εδώ έχουν γίνει δολοφονίες. Πλέον δεν υπάρχει επαφή, υπάρχει φόβος αλλά παίρνουμε τα μέτρα μας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter