Δημοσιογράφος του Economist «αδειάζει» Μητσοτάκη για την έλλειψη γυναικών στην κυβέρνηση

Η τοποθέτηση πολύ λίγων γυναικών στο καθόλου μικρό νέο κυβερνητικό σχήμα σχολιάστηκε αρνητικά τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό.

Τη φωνή του με όσους επισήμαναν ότι η νέα κυβέρνηση φαίνεται να τοποθετεί σε δεύτερη μοίρα τις γυναίκες, αποφεύγοντας να τις εντάξει σε αυτήν, ένωσε και ο δημοσιογράφος του Economist, Jeremy Cliffe.

Ο δημοσιογράφος, που διατηρεί τη στήλη Charlemagne στο Economist, με αναρτήσεις του στο Twitter εκφράζει την απογοήτευσή του για το πόσο λίγες είναι οι γυναίκες στη νέα κυβέρνηση, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανειλημμένα του είχε πει, όταν πέρασαν μαζί το Σάββατο πριν τις εκλογές, ότι θα έφτιαχνε μια προοδευτική και «μοντέρνα» κυβέρνηση.

Και, όπως γράφει, η τελική εικόνα είναι αναχρονιστική και απογοητευτική, με την παρουσία μόλις πέντε γυναικών και σαρανταέξι ανδρών στο κυβερνητικό σχήμα, σημειώνοντας ότι τελικά οι γυναίκες δεν έχουν θέση στη νέα Ελλάδα.

Ο Jeremy Cliffe αναφέρεται επίσης στο «παλιό διεφθαρμένο πατριαρχικό ελληνικό κατεστημένο», σημειώνοντας ότι : «Η ανδροκρατούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έπρεπε να είναι προειδοποιητικό σημάδι γι' αυτούς που πιστεύουν ότι η Ελλάδα άλλαξε. Προέρχεται από το παλιό, διεφθαρμένο πατριαρχικό ελληνικό κατεστημένο και είχε υποσχεθεί ότι θα ξεφύγει από αυτό. Αλλά τελικά απέτυχε σε αυτή τη δοκιμασία ολοκληρωτικά.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.