Δημοσιογράφος του Economist «αδειάζει» Μητσοτάκη για την έλλειψη γυναικών στην κυβέρνηση

Δημοσιογράφος του Economist «αδειάζει» Μητσοτάκη για την έλλειψη γυναικών στην κυβέρνηση

Η τοποθέτηση πολύ λίγων γυναικών στο καθόλου μικρό νέο κυβερνητικό σχήμα σχολιάστηκε αρνητικά τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό.

Τη φωνή του με όσους επισήμαναν ότι η νέα κυβέρνηση φαίνεται να τοποθετεί σε δεύτερη μοίρα τις γυναίκες, αποφεύγοντας να τις εντάξει σε αυτήν, ένωσε και ο δημοσιογράφος του Economist, Jeremy Cliffe.

Ο δημοσιογράφος, που διατηρεί τη στήλη Charlemagne στο Economist, με αναρτήσεις του στο Twitter εκφράζει την απογοήτευσή του για το πόσο λίγες είναι οι γυναίκες στη νέα κυβέρνηση, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανειλημμένα του είχε πει, όταν πέρασαν μαζί το Σάββατο πριν τις εκλογές, ότι θα έφτιαχνε μια προοδευτική και «μοντέρνα» κυβέρνηση.

Και, όπως γράφει, η τελική εικόνα είναι αναχρονιστική και απογοητευτική, με την παρουσία μόλις πέντε γυναικών και σαρανταέξι ανδρών στο κυβερνητικό σχήμα, σημειώνοντας ότι τελικά οι γυναίκες δεν έχουν θέση στη νέα Ελλάδα.

https://twitter.com/JeremyCliffe/status/1148593517725442051

Ο Jeremy Cliffe αναφέρεται επίσης στο «παλιό διεφθαρμένο πατριαρχικό ελληνικό κατεστημένο», σημειώνοντας ότι : «Η ανδροκρατούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έπρεπε να είναι προειδοποιητικό σημάδι γι’ αυτούς που πιστεύουν ότι η Ελλάδα άλλαξε. Προέρχεται από το παλιό, διεφθαρμένο πατριαρχικό ελληνικό κατεστημένο και είχε υποσχεθεί ότι θα ξεφύγει από αυτό. Αλλά τελικά απέτυχε σε αυτή τη δοκιμασία ολοκληρωτικά.»

https://twitter.com/JeremyCliffe/status/1148597170632908800

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter