Δημοσιονομικό χάος πριν από τον κορονοϊό

Δημοσιονομικό χάος πριν από τον κορονοϊό

Δυστυχώς για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Τα νούμερα λοιπόν του Φεβρουαρίου αποδεικνύουν απόλυτα τη δραματική κατάσταση στην οποία οδήγησε η οκτάμηνη διακυβέρνηση Μητσοτάκη την οικονομία της χώρας. Στοιχεία τα οποία είναι τόσο άσχημα που δεν μπόρεσε να τα «φτιάξει» το υπουργείο Οικονομικών ώστε να μην εκτεθεί και να μην επιβεβαιώσει την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης δημοσιοποιήθηκαν από την πλατεία Συντάγματος τα μηνιαία οικονομικά στοιχεία της γενικής κυβέρνησης για τον Φεβρουάριο, τα οποία αποτυπώνουν την ελληνική οικονομία τη στιγμή που η πανδημία του κορονοϊού έφτασε στην Ελλάδα.

Και δείχνουν την άθλια δημοσιονομική κατάσταση του κράτους, καθώς τα χρέη του φτάνουν το απίστευτο ποσό των €2,171 δισ., το οποίο αντιστοιχεί στο 1,2% του ΑΕΠ.

Με υπόλοιπο υψηλότερο απ’ ό,τι στο τέλος του 2019, του 2018 και του 2017 καθώς το δημόσιο έχει εκκρεμείς και ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις από επιστροφές φόρων 632 εκατ. ευρώ και οι φορείς της γενικής κυβέρνησης έχουν χρέη και οφειλές 1,593 δισ. ευρώ, γίνεται φανερό το ποιόν της διαχείρισης της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τον Ιούλιο του 2019. 

Τα μέτρα μάλιστα που εξήγγειλε η τριπλέτα του οικονομικού επιτελείου, Σταϊκούρας, Βρούτσης, Γεωργιάδης, έδωσαν τη χαριστική βολή στην οικονομία, καθιστώντας φανερό ότι οι μόνοι που επιδιώκεται να διασωθούν είναι μερικές εκατοντάδες μεγαλοεπιχειρηματίες. 

Ακολουθώντας τυφλά τη Γερμανία και τους συνοδοιπόρους της, είναι δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδηγεί την Ελλάδα στο χάος και την πολιτική του καριέρα στο βάραθρο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter