Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Δημοσκοπήσεις: Ήρθε η αρχή του τέλους για την Μέρκελ;

Πονοκέφαλος έχουν γίνει στην καγκελάριο τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που θέλουν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας μπροστά από το δικό της. Και φαίνεται πως είναι ένας από τους λόγους που ίσως αποφασίσει να βάλει νερό στο κρασί της σε διάφορα ζητήματα, του ελληνικού συμπεριλαμβανομένου. 

Για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) βρίσκεται μπροστά από τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) σε δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ΑRD.

Δημοσκόπηση της εταιρείας Infratest dimap δίνει ποσοστό 32% στο SPD έναντι 31% για τους Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) της Μέρκελ. Οι Σοσιαλδημοκράτες απέκτησαν νέα ώθηση, αφότου επέλεξαν τον Μάρτιν Σουλτς, τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως υποψήφιο καγκελάριο.

Το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 11%, ακολουθούν οι Πράσινοι με 8% και η Αριστερά (Die Linke) με 7%. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.047 προσώπων, στο διάστημα 20 - 22 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.