Δημοσκόπηση ALCO: Κλείνει κι άλλο η «ψαλίδα» – Στο 5,3% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ALCO: Κλείνει κι άλλο η «ψαλίδα» – Στο 5,3% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 5,3% μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η μεγάλη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του OPEN.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή και ακολουθούν ΚΚΕ και Κίνημα Αλλαγής ενώ εκτός Βουλής μένουν ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 15,8%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του OPEN με την Έλλη Στάη το 21% των ερωτηθέντων δε θέλει από τις επόμενες εκλογές να προκύψει κυβέρνηση ενώ οι πολίτες εκτιμούν σε ποσοστό 42% ότι κάλπες πρέπει να στηθούν στο τέλος της τετραετίας.

Στο ερώτημα “ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη ” η πλειονότητα των ερωτηθέντων απαντά κανένας σε ποσοστό 42%, τον πρόεδρο της ΝΔ το 27% και τον πρωθυπουργό το 25%.

Στο ερώτημα ποιος πιστεύετε ότι πολεμάει περισσότερο τη διαπλοκή ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 26% ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης 14%, ενώ στο ερώτημα ποιος πιστεύετε ότι νοιάζεται περισσότερο για σας, το 21% δηλώνει Αλέξης Τσίπρας και το 20% Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το 55% δηλώνει Κανένας. 

Στο ερώτημα αν το 2019 θα είναι καλύτερο για την οικογένεια σας το 36% απαντά ότι δεν εκτιμά ότι θα υπάρξει καμία μεταβολή, ενώ το 32% δηλώνει πως θεωρεί ότι θα είναι καλύτερο.

Η έρευνα έγινε σε σταθμισμένο δείγμα 1000 ατόμων απ όλη την Ελλάδα στο διάστημα 5 έως 10 Δεκεμβρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter