Δημοσκόπηση: Άρση της πατέντας των εμβολίων και άμεση ενίσχυση της οικονομίας θέλουν οι πολίτες

Δημοσκόπηση: Άρση της πατέντας των εμβολίων και άμεση ενίσχυση της οικονομίας θέλουν οι πολίτες

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της Κάπα Research, σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, το τι μέλλει γενέσθαι στην οικονομία αλλά και το ζήτημα της πατέντας των εμβολίων.

Οι απαντήσεις των πολιτών που έλαβαν μέρος στην έρευνα της Κάπα Research θα πρέπει, το λιγότερο, να θορυβήσουν την κυβέρνηση, η οποία εξακολουθεί να παίζει όλα τα επικοινωνιακά χαρτιά της, μοιράζοντας αισιόδοξες προβλέψεις για την πανδημία και την οικονομία.

Αρχικά, το 76% των πολιτών τάσσεται υπερ της άρσης της πατέντας των εμβολίων κατά του κορονοϊού, πρόταση που έχει κατατεθεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Αξιολογώντας την κυβερνητική διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, το 52% των ερωτηθέντων είχε αρνητική, ή μάλλον αρνητική γνώμη, με το 48% να απαντά θετικά.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν και οι απαντήσεις σχετικά με την εκτίμηση για την πορεία της χώρας. Στην αρχή της εξάπλωσης της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο, το 67% των πολιτών εκτιμούσε ότι τα πράγματα βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, η κατάσταση έχει αντιστραφεί με το 52% των ερωτηθέντων να εκτιμά ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Παράλληλα, σχεδόν 7 στους 10 πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα της Κάπα Research (69%) δεν ενστερνίζονται τις κυβερνητικές εκτιμήσεις περί ανάκαμψης της οικονομίας το 2021%.

Όσο για τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο για την ενίσχυση της οικονομίας, το 49% επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει εμπροσθοβαρής στήριξη, ενώ το 38% ζητά ενισχύσεις με… φειδώ.

Δείτε όλη την έρευνα της Κάπα Research

https://www.documentonews.gr/filegrid/2021/02/23/60356625825e635aae0cf044.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter