Δημοσκόπηση Bild: Οι μισοί Γερμανοί δεν θέλουν τον μεγάλο συνασπισμό

Δημοσκόπηση Bild: Οι μισοί Γερμανοί δεν θέλουν τον μεγάλο συνασπισμό

Μόνο το 31% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο μεγάλος συνασπισμός μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών είναι καλός για την Γερμανία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA η οποία έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, ο ένας στους δύο , δηλαδή το 50%, δεν την θεωρεί καλή.

Επίσης, τo 42% πιστεύει ότι ο μεγάλος συνασπισμός θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία και αμφιβάλλει γι αυτό το 33% .

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση, το 34% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) είναι εκείνοι οι οποίοι κατάφεραν να επιβάλουν τις απόψεις τους στις διερευνητικές συζητήσεις με τους Σοσιαλδημοκράτες, ενώ το 16% πιστεύει ότι αυτό το κατάφερε το Χριστιανοκοινωνικό κόμμα της Βαυαρίας (CSU), δηλαδή συνολικά ο ένας στους δύο πιστεύει ότι επικράτησαν τα δύο Χριστιανοδημοκρατικά κόμματα. Τα ευρήματα είναι συντριπτικά κατά των Σοσιαλδημοκρατών, αφού μόνο το 10% απάντησε ότι αυτοί επικράτησαν κατά τις διερευνητικές συζητήσεις. Το 29% απάντησε ότι ούτε οι μεν, ούτε οι δε, επέβαλαν τις απόψεις τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter