Δημοσκόπηση- φωτιά: Οι τρεις παράγοντες που θεωρούν οι πολίτες καθοριστικούς για την «έκρηξη» του κορονοϊού

Δημοσκόπηση- φωτιά: Οι τρεις παράγοντες που θεωρούν οι πολίτες καθοριστικούς για την «έκρηξη» του κορονοϊού

Τρεις είναι οι παράγοντες που θεωρούν οι πολίτες ότι παίζουν καθοριστικό ρόλο στην «έκρηξη» του κοροναϊού στην χώρα μας σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research,

Ο πρώτος και κυριότερος είναι ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (σε ποσοστό 93%), ακολουθεί η ανεπάρκεια και οι ελλείψεις του συστήματος υγείας (53%), το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι (77%), ενώ ένα εξίσου υψηλό ποσοστό θεωρεί ότι ευθύνεται η συνολική διαχείριση 72%) της κυβέρνησης.

Στο ερώτημα αν ευθύνονται οι πολίτες που δεν τηρούν τα μέτρα ή η κυβερνητική διαχείριση του δεύτερου κύματος οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 55% ότι υπεύθυνη είναι η συνολική διαχείριση της κυβέρνησης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν επιπτώσεις και στην πρόθεση ψήφου όπου παρατηρείται μια πτώση της ΝΔ κατά 1,7 μονάδες σε σύγκριση με τον Ιούνιο ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 1,1 μονάδες. Στο ερώτημα αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε (πρόθεση ψήφου) το κυβερνών κόμμα λαμβάνει ποσοστό 37.4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23,4%. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση, με 2,4%, το Μέρα25 με 2,8.

Τα ….καμπανάκια για την κυβέρνηση χτυπούν και ως προς το που πρέπει να δώσει βάρος αλλά και τι ευθύνεται για την έκρηξη της πανδημίας. Το 57% (έως 3 απαντήσεις) ζητά προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, το 44% οικονομική στήριξη εργαζόμενων και άνεργων, το 37% τη δημιουργία επιπλέον ΜΕΘ και το 36% στήριξη ων αδύναμων.

Τέλος, στο ζήτημα της αξιολόγησης της κρίσης του κορονοϊού από την κυβέρνηση η κοινή γνώμη είναι μοιρασμένη…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter