Δημοσκόπηση: Γκρεμίστε τα αυθαίρετα λέει το 72,66% των πολιτών, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το ΗΟΤDOC, το Docville και η ειδική έκδοση Τα Αιρετικά

Δημοσκόπηση: Γκρεμίστε τα αυθαίρετα λέει το 72,66% των πολιτών, στο Documento που κυκλοφορεί  – Μαζί το ΗΟΤDOC, το Docville και η ειδική έκδοση Τα Αιρετικά

Γκρεμίστε τα αυθαίρετα λέει το 72,66% των πολιτών. Σε ποιους αποδίδουν ευθύνες για την τραγωδία, τι λένε για την παραίτηση Τόσκα. Τι απαντούν για τη διαφθορά, την ανάπτυξη και τον έλεγχο προσώπων που σχετίζονται με πολιτικούς.

– Η ώρα του εισαγγελέα. «Μαύρη τρύπα» 90 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2007-14. Όλο το πόρισμα – κόλαφος των ορκωτών λογιστών για το πάρτι επί ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.

– Αποκάλυψη: Η Νέα Δημοκρατία από το 2014 παλεύει για νομιμοποίηση των αυθαιρέτων δια του… συντάγματος.

– Επιστολή σοκ: Πώς απολύθηκε η καθηγήτρια που έπιασε τον γιό του Σαμαρά να αντιγράφει. Η συγκλονιστική αποκάλυψη του προέδρου της ΟΙΕΛΕ στη μνήμη της εκπαιδευτικού που επιχείρησε να σπιλώσει ο στενός συνεργάτης των πρώην πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης.

– Μαρτυρία: Ο Τρίτσης, η κατεδάφιση της παράνομης περίφραξης του δικτάτορα Παπαδόπουλου και η οργή μιας ζάπλουτης γειτόνισσας.

Χουντικό θαύμα: Αυθαιρεσίες για… Γκίνες σε ξενοδοχείο στο Τολό. Τέσσερις δεκαετίες ασυδοσίας και παραλείψεων κρατάνε όρθιο ένα πενταώροφο κτίριο πάνω στην παραλία.

– Τουρκία: Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΔΝΤ. 30% πτώση της λίρας, εκτόξευση του πληθωρισμού, τεράστια φυγή κεφαλαίων, στο 20% οι αποδόσεις των ομολόγων. Γράφουν οι καθηγητές Ιωάννης Θ. Μάζης, Κώστας Μελάς.

-ΕΝΦΙΑ: Μείωση για το 20% των ιδιωτών και το 61% των επιχειρήσεων.

-Αρχαιοκαπηλία: Οι ένοχοι εφοπλιστές έστειλαν εξώδικο στον αρχαιολόγο-διώκτη.

-Κλιματική αλλαγή: Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ήρθαν για να μείνουν.

-Άνοιξη μέσα στο καλοκαίρι για τον ελληνικό στίβο.

To HOTDOC

Άνοιξη της Πράγας: 50 χρόνια μετά, στο HOTDOC που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται σε λίγες μέρες από την εισβολή στρατευμάτων των «Πέντε της Βαρσοβίας» στην Τσεχοσλοβακία.

Πενήντα χρόνια από τότε που το μπλοκ των ανατολικών χωρών έγινε πιο συμπαγές ενώ είκοσι ένα χρόνια μετά κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος. Τι έγινε, πώς έγινε και γιατί έγινε; Στο αφιέρωμα του HotDoc γίνεται προσπάθεια να φωτιστούν πλευρές της Άνοιξης της Πράγας, με το ερώτημα αν ήταν ανανέωση ή παλινόρθωση να αιωρείται. Μέσα από συνεντεύξεις μιλούν και αποτιμούν τα γεγονότα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν τότε. Επίσης καταγράφονται εγχειρήματα που άλλαζαν φυσιογνωμία στο καθεστώς, οι αντιδράσεις των αδελφών κομμουνιστικών κομμάτων όπως και η στάση των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων μέσα από μαρτυρίες και την εφημερίδα «Αγωνιστής».

To Docville

Καλοκαιρινές σινε-διακοπές για πάντα, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento\

Ένας οδηγός εικόνων από δέκα ταινίες παλιές και σύγχρονες, κλασικές και λιγότερο γνωστές που συνδέθηκαν με το καλοκαίρι και έχουν αφήσει το σημάδι τους στο πέρασμα του χρόνου.

Η Ελενα Χουσνή, συγγραφέας του βιβλίου «Καταραμένες Πολιτείες», μιλάει στον Γιάννη Πούλλο για τα αστυνομικά μυθιστορήματα, το κοινωνικό στιγματισμό και τα ερειπωμένα κτίρια που κρύβουν ιδιαίτερες ανθρώπινες ιστορίες.

Η Μαρίνα Αγγελάκη συνάντησε στο εργαστήριό του στο Λυγουριό Αργολίδας τον Γιώργο Στεφάνου, τον άνθρωπο που εδώ και μισό αιώνα, δημιουργεί χειροποίητες πίπες. Οι καπνοσύριγγες που φτιάχνει ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο μέσα από τους τουρίστες – καπνιστές που περνάνε από την περιοχή με αφορμή την επίσκεψή τους στην Επίδαυρο.

Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία ενός ανέκδοτου διηγήματός του, που αφορά την απελευθέρωση του Παρισιού το 1944, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Έμυ Ντούρου σταχυολογεί δέκα χρήσιμες πληροφορίες για τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ.

Μπράιαν Φέρι, Chemical Brothers, Λουθ Καζάλ, Θανάσης Παπακωνσταντίνου… Ο Σεπτέμβρης που έρχεται επεκτείνει περαιτέρω τη συναυλιακή κάψα του καλοκαιριού με κάποια μουσικά ραντεβού που δεν πρέπει να χάσετε.

Ως γνωστόν τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα και με αφορμή την έξοδο στα σινεμά μιας κορεάτικης σπλατεριάς με τίτλο «Το εξπρές των ζωντανών νεκρών» ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης καταγράφει τις κορυφαίες κινηματογραφικές εμφανίσεις των νεκροζώντανων.

Οι Μάριος Αραβαντινός και Βαγγέλης Τριάντης ανακαλύπτουν τις μυστικές ομορφιές της Σίφνου και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τις μοιραστούν μαζί μας.

Τα Αιρετικά

Ο τρίτος τόμος των Αιρετικών. Ένα βιβλίο για τα 10+3 μΧ πράματα, θάματα και εορτολογικά παράδοξα που θέτουν σε δοκιμασία το «Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν»…

Πότε ακριβώς γεννήθηκε ο Ιησούς;

Γιατί η Παναγία έχει 3 τόπους ταφής;

Ο Ιούδας ήταν προδότης ή επαναστάτης;

Ποια η σχέση του Ιησού με τη Μαρία Μαγδαληνή;

Γιατί επικράτησε η 25η Δεκεμβρίου ως ημέρα των Χριστουγέννων;

Γιατί η Παναγία έχει 3 τόπους ταφής;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter