Δημότες των Μελισσίων «ονειρεύονται»... Μακρονήσια για τους πρόσφυγες (Video)

Τις ξενοφοβικές τους αντιλήψεις εξέφρασαν κάτοικοι των Μελισσίων - Πεντέλης

Διαμονή σε ξερονήσια, σάντουιτς που θα τα πετάνε μέσω super puma κι άλλες τέτοιες ευφάνταστες ιδέες είχαν δημότες των Μελισσίων – Πεντέλης για τους πρόσφυγες που μόνο ντροπή προκαλούν.

Οι γνωστοί... πατριώτες βρήκαν για μία ακόμη φορά τρόπο να εκφράσουν τις ξενοφοβικές αντιλήψεις τους, δείχνοντας το φιλόξενο χαρακτήρα τους σε ανθρώπους που παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους καθημερινά αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Σε αυτούς τους ανθρώπους που θαλασσοπνίγονται σίγουρα αξίζει η... εξορία και στην καλύτερη ένα κομμάτι ψωμί από... ψηλά μιας και η επαφή μαζί τους μπορεί να... «μολύνει» τους Έλληνες.

«Όποιος θέλει πρόσφυγες να τους πάρει στο σπίτι του» ακούγεται να λέει ένας από τους δημότες στο ντροπιαστικό αυτό βίντεο που δημοσίευσε ο «γνωστός» Jodi:

Ευτυχώς όμως εκτός αυτών των ακραίων φωνών ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής υπήρξε και η αντίδραση από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων της περιοχής. Συγκεκριμένα, πέντε σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων νηπιαγωγείων και δημοτικών από τις περιοχές της Πεντέλης και των Μελισσίων με κοινή τους ανακοίνωση όρθωσαν την ανθρωπιά στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Το μάρμαρο της Πεντέλης χτίζει Παρθενώνες όχι φράχτες

«Τον τελευταίο μήνα στην πόλη μας κάτι δεν πάει καλά...

Ακούμε κραυγές ανησυχίας αλλά κι εκκωφαντικές σιωπές, βλέπουμε "αγανακτισμένες" συγκεντρώσεις, προσχηματικές απαιτήσεις, κλειστά νοσοκομεία που ξαναγίνονται αναγκαία, επίσημες επιστολές να αναφέρονται στην ποιότητα ζωής μας που θα υποβαθμιστεί από την ύπαρξη "διαφορετικών" ανθρώπων, εφήβων, παιδιών...

Πόσα δάχτυλα χρειαζόμαστε για να κρυφτούμε?

Την ποιότητα ζωής δεν την καθορίζει η συνύπαρξη, ούτε οι δομές. Την καθορίζουν η παιδεία, ο πολιτισμός, η ανθρωπιά...

Εμείς, ως γονείς νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε το αυτονόητο.

Ως Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων θεωρούμε την προστασία, φροντίδα και υπεράσπιση των παιδιών, ΟΛΩΝ των παιδιών, ύψιστο καθήκον.

Θέλουμε συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και αξιοπρέπειας για ΟΛΑ τα παιδιά.

Προσμένουμε, κι όταν μπορούμε συνεισφέρουμε κι εμείς, ανοιχτή πρόσβαση στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στο χαμόγελο, στην παιδικότητα για ΟΛΑ τα παιδιά.

Στο Κρυστάλλειο Δημοτικό Πεντέλης πέρσι (όπως και παλιότερα) φοίτησαν ασυνόδευτα παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο Γυμνάσιο Πεντέλης και στο Γυμνάσιο Νέας Πεντέλης επίσης.

Τα αποτελέσματα υπήρξαν εξαιρετικά τόσο για αυτά τα παιδιά όσο και για τα υπόλοιπα.

Φέτος απ' ό,τι φαίνεται ίσως να είναι η σειρά σχολείων των Μελισσίων.

Εμείς, Σύλλογοι Γονέων από αυτά αλλά και άλλα σχολεία του δήμου μας, δηλώνουμε ότι είναι τιμή μας να τα υποδεχτούμε και έμπρακτα να δείξουμε σε αυτά τα απροστάτευτα, αλλά και στα προστατευμένα δικά μας παιδιά, πόσα ιδεώδη, αρχές και αξίες κομίζουμε από την περίφημη ιστορία και πολιτισμό μας...

Τα παιδιά εξάλλου δεν κάνουν ό,τι τους λέμε. Κάνουν ό,τι βλέπουν.

Είμαστε το παράδειγμα τους.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, δωρίζοντας ένα μολύβι κι ένα τετράδιο σε κάθε παιδί.

Ίσως τα αξιοποιήσουν καλύτερα από εμάς...

Κι ας είναι για κάποιους "βάρβαροι".

Άλλωστε ανέκαθεν οι "άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις..."

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Κρυσταλλείου Δημοτικού Πεντέλης

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Μελισσίων

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Νέας Πεντέλης

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Νηπιαγωγείου Πεντέλης

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικού Σταθμού Νέας Πεντέλης»

 

Το μάρμαρο της Πεντέλης χτίζει Παρθενώνες, όχι φράχτες!

Το μάρμαρο της Πεντέλης χτίζει Παρθενώνες όχι φράχτες Τον τελευταίο μήνα στην πόλη μας κάτι δεν πάει καλά... Ακούμε κραυγές ανησυχίας αλλά κι εκκωφαντικές σιωπές, βλέπουμε "αγανακτισμένες" συγκεντρώσεις, προσχηματικές απαιτήσεις, κλειστά νοσοκομεία που ξαναγίνονται αναγκαία, επίσημες επιστολές να αναφέρονται στην ποιότητα ζωής μας που θα υποβαθμιστεί από την ύπαρξη "διαφορετικών" ανθρώπων, εφήβων, παιδιών... Πόσα δάχτυλα χρειαζόμαστε για να κρυφτούμε? Την ποιότητα ζωής δεν την καθορίζει η συνύπαρξη, ούτε οι δομές. Την καθορίζουν η παιδεία, ο πολιτισμός, η ανθρωπιά... Εμείς, ως γονείς νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε το αυτονόητο. Ως Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων θεωρούμε την προστασία, φροντίδα και υπεράσπιση των παιδιών, ΟΛΩΝ των παιδιών, ύψιστο καθήκον. Θέλουμε συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και αξιοπρέπειας για ΟΛΑ τα παιδιά. Προσμένουμε, κι όταν μπορούμε συνεισφέρουμε κι εμείς, ανοιχτή πρόσβαση στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στο χαμόγελο, στην παιδικότητα για ΟΛΑ τα παιδιά. Στο Κρυστάλλειο Δημοτικό Πεντέλης πέρσι (όπως και παλιότερα) φοίτησαν ασυνόδευτα παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες. Στο Γυμνάσιο Πεντέλης και στο Γυμνάσιο Νέας Πεντέλης επίσης. Τα αποτελέσματα υπήρξαν εξαιρετικά τόσο για αυτά τα παιδιά όσο και για τα υπόλοιπα. Φέτος απ' ό,τι φαίνεται ίσως να είναι η σειρά σχολείων των Μελισσίων. Εμείς, Σύλλογοι Γονέων από αυτά αλλά και άλλα σχολεία του δήμου μας, δηλώνουμε ότι είναι τιμή μας να τα υποδεχτούμε και έμπρακτα να δείξουμε σε αυτά τα απροστάτευτα, αλλά και στα προστατευμένα δικά μας παιδιά, πόσα ιδεώδη, αρχές και αξίες κομίζουμε από την περίφημη ιστορία και πολιτισμό μας... Τα παιδιά εξάλλου δεν κάνουν ό,τι τους λέμε. Κάνουν ό,τι βλέπουν. Είμαστε το παράδειγμα τους. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, δωρίζοντας ένα μολύβι κι ένα τετράδιο σε κάθε παιδί. Ίσως τα αξιοποιήσουν καλύτερα από εμάς... Κι ας είναι για κάποιους "βάρβαροι". Άλλωστε ανέκαθεν οι "άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις..." Το ΔΣ του Σύλλογος Γονέων Κρυστάλλειου Δημοτικού Πεντέλης Το ΔΣ του Σύλλογος Γονέων Πρώτου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Α' Νηπιαγωγείο Πεντέλης Το ΔΣ του Συλλογος Γονεων και Κηδεμονων Νηπιαγωγειου Νεας Πεντελης Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων Παιδικού Σταθμού Νέας Πεντέλης Η Συλλογικότητα Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Νηπιαγωγείου Πεντέλης

Gepostet von Σύλλογος Γονέων Κρυστάλλειου Δημοτικού Πεντέλης am Sonntag, 27. Oktober 2019
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.